[]

Esnaf coronaya nasıl dayanacak?

Kimse iş yapamıyor. Bu sonu ne olacak sizce?




 
devletin destek olmadigi bir ortamda tek cevap resesyon. bir iki aya kalmaz kucuk isletmelerin hepsi kapanacak.


  • soppy cunt  (22.03.20 01:19:43) 
Ticarette hergün kazanç diye bir şey yoktur kazanamamakta vardır. Ticaret yapanlarda zaten bunu göze alırlar. Virüs olmasaydı belki başka şey olabilirdi deprem olabilirdi sel olabilirdi terör saldırısı vs. Olabilirdi. Kısacası 2-3 haftalık tatil kimseyi batırmaz kimseyide işsiz bırakmaz.

Devlet 100 milyar TL'lik rekor seviyede destek veriyor ayrıca vergilere ve sigorta primlerine 6 aylık uzatma getirildi Asgari ücret desteği verildi esnafa. Bizden daha kötü durumda olan ülkelerde bu kadar destek yok mesela Almanya 40 milyar avroluk ( kendi para birimine göre değerlendirmek lazım) açıkladı.
  • acebi  (22.03.20 01:47:20) 
@acebi almanya 40 milyar mi açıkladı? Bilgileri aldiginiz yerde bir yanlislik var, almanya'nin ayirdigi para 569 milyar Euro civari. Yasadigim ulke fransa bile 300 milyar euro ayirdi.

Bahsettiginiz 40 milyar sadece freelancer (tek kisi sirket) ve ufak esnaflar icin. 10 milyar eurosu hibe. 30 milyari kredi...
  • logisticsmanager  (22.03.20 03:28:22) 
batacak birçok kişi. #evdekal da, evde ne yiyip içeceksin? bunun cevabını veren yok. normal(?) zamanlarda da zaten devlet görevini yapmıyordu. işletmelerin denetlenmesi, sigortasız/kaçak çalıştırma, vergi...

ölen ölecek, kalan sağlar devam edecek. parası olan için bit pazarı koca ülke! birkaç ay öncesine göre bedavaya alabilirsiniz pek çok işletmeyi.

şu da şurada dursun: eksiduyu.ru
  • runagain  (22.03.20 03:37:04) 
Aralıktan beri göz göre göre gelen bu duruma açıkta yakalanan , kenara nakit atamamış esnafa yapacak pek bir şey kalmıyor.
Zannetmiyorum ki devlet , o meşhur destek açıklamasını yapmadan önce gerek bankalardan gerekse mb'dan verilerini incelememiş olsun.
Mevduatta bulunan , yastık altında bulunan dolar euro ve altının kabaca miktarını bilmiyor olamazlar, bildikleri için bu kadar muhteşem bir destek açıklandı. İllaki çok zor durumda kalacak esnaf ve insanımız olacaktır , askerde bile eğitim zayiatı adı altında gözden çıkarılacak bir ''sayı'' nın olduğu devletin gözünde halktanda zayiat için bir rakam belirlenmiştir. Aksi takdirde bu kadar muhteşem desteğin mantıklı bir açıklaması olamaz.
Cuma günü son dakika çıkardıkları icra kanunu yukarıda belirttiğim hususu destekler nitelikte oldu.
Kısaca ; tedbirsizler ölür , kalan sağlar bizimdir hesabına gidiyor işler.
  • synax  (22.03.20 09:54:24) 
Büyük ihtimalle kiracı olanlar kiralarını ödemeyecek, alacakları ertelenecek vs... Bence çalışanların durumu daha zor.


  • maxim gorki  (22.03.20 18:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.