[]

Coronalı Pide Sorusu

Başlıktan anlamıştır herkes sorunun nasıl olacağını.
Biz şu “okullar tatil” dendiğinden beri kızımla evdeyiz.Ben hep hatunun geceden bıraktığı yemekleri ısıtıyorum, yiyoruz. Diyelim ki bırakmadı, ben iyi kötü yemek yapıyorum da bizim sıpa beğenmiyor.
Yalnız olsam şok’tan tavuk dönerde ekmek alır, yerim.

Amma uzattım.

Diyorum ki şöyle leziz bi kıymalı kaşarlı pide (oyoyoyoy) söylesem. Paletlemedeki dayı da coronalı diyelim olur ya aksırdı paket üzerine “aman boşver” deyip gönderdi yedik.

Olur mu birşey? Kimi mide direkt öldürüyor salgılarla diyor ama boğaza ağza tutunmaz mı?

 
merhaba, bu sorunun cevabını bilmiyorum. alttaki duyuruda sakın sakın demişler. o yüzden alternatif olarak dondurulmuş pide lahmacun var onu deneyebilirsiniz.


  • fosforlu cevriye  (21.03.20 23:57:17) 
ukalalık yapmaya gelmedim. size yönelik de negatif bir tutum sergilemek istemem.

ama bu gibi durumlarda şu olayı anlamıyorum; dünya yanıyor. ölümcül bir virüs var. gerçekten problem pidesizlik mi şu an? yani başka tüm çözümleri alternatifleri denediniz pide mi kaldı tek seçenek gerçekten? hayretler içinde kalıyorum böyle şeyler duyunca. paket sipariş almazsanız ölür müsünüz yani?
mesela corona olursanız öldürsünüz çünkü.

çocuk olayını anlıyorum. ya çocuğu böyle durumlarda neşelendirecek yüzlerce alternatiften birilerini deneyeceksiniz ya da koşulları izah edip çocuğun olgunlaşmasına bir katkıda bulunacaksınız.

paket servis çok maceralı bir süreç. usta, paketleyen eleman, kurye, tezgah, çanta, kasa bir sürü yüzeye /ele temas edecek.

virüsü yutmanın direkt bir etkisi yok (ya da en azından şimdilik çıkmadı) ama böyle bir durumda, yüzünüze getireceğiniz bir bölgenize değmesi çok çok olası ya da çok daha fazla riskli.

değer mi gerçekten?


*bir cevap da ağza vs tutunabiliyor evet, ama orada kalsa sorun değil. ağza tutunan bir virüsü nefesle içinize çekmeniz çok kolay.
  • rewlack  (22.03.20 00:06:32) 
samsunlu musunuz?

italyadan bir makalede beni çok vuran bişey okudum;
"pek çok italyan, virüsü taşıyarak bilmeden anne-baba ya da evlat katili oldu.şimdi yapacak bir şey kalmadı " diye.

diyeceklerim bu kadar.
  • jimjim  (22.03.20 00:09:19) 
Olur 2 ay sabret, evde yap


  • infernalcadre  (22.03.20 00:42:52) 
Gömmeyeceğim gömen gömmüş zaten.
Donmuş yiyecekler +1 diyorum
Hamburger köftesi, pide, pizza, normal köfte, pınarın donmuş mezgiti var pane harcı içinde.. sık olmayacaksa bence bunlardan birer kutu alsanız zaten hepsi bitmez bile okul açılana kadar.
  • cilekli pasta  (22.03.20 00:49:22) 
Yüzeylerde en az 6 saat daha canlı kalabiliyor diyorlar. Bence bu tür işlere girişmeyin.


  • oylesine sordum  (22.03.20 01:31:22) 
Çok fazla kesin bilgi yok ama dışarıdan gelen yemekleri mikrodalga fırında ısıtıp yemek bir çözüm olabilir:

www.haber3.com

cleaning.lovetoknow.com

veya normal fırında yüksek ısıda bir süre bekletmeniz de işe yarayabilir:

www.ajc.com

www.postandcourier.com
  • faithless  (22.03.20 16:25:44 ~ 16:27:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.