[]

türkiyede ölüm sayısı hakkında fikirlerimi yorumlarmısınız

bende en az 400k en fazla 2 milyon ölüm olacak.
çünkü herkese yoğum bakım tedavisi uygulasak bile zaten binde 5 öldürme ihtimali var. oda 400.000 kişi ediyor.

bizde yaşlı sayısının az olması bir avantaj değil çünkü bizim yaşlılarımız sağlık açısından çok kötü. hiçbiri spor yapmaz. obezite yaygın. sigara kullanımı çok fazla. 60 yaşının üstünde nerdeyse her yaşlının kronik rahatsızlığı var.
elin almanı 80 yaşındayken bizim 60 yaşındaki dededen daha sağlıklı.

ayrıca karantina zaten uygulanmıyor. kimsenin eve kapandığı falan yok. en az italya kadar umursamıyoruz. sadece okullar zamanında tatil edildi. (ondanda emin değilim) günde binlerce insna ölsede insanlar yine sokağa çıkacak.

türkiyenin bir avantajı yoğun bakım ünitesinin fazla olması.

 
en az 400 bin? lol. resmi rakam 10 bin, gayriresmi rakam 30-40 bin olsa kiyamet kopar ulkede. 400 bin olmasina imkan yok, bunun icin ulkedeki 85 milyon insanin da bir ay icinde enfekte olmayi basarmasi ve sagliksiz olmasi lazim.


  • der meister  (21.03.20 20:13:25) 
ölüm oranı o kadar yüksek değil ya. test yapılmayan milyonlarca insan hasta olup atlatmıştır. nba'de bir ton oyuncu da pozitif çıkma sebebi tesadüf müydü sence? değil çünkü herkese bulaşıyor. tüm dünyada rahat 35-50 milyona bulaşmıştır diye düşünüyorum.


  • avatar is back  (21.03.20 20:30:19) 
Buyuk cogunluk hic aksirmadan tiksirmadan atlatiyor bana sorarsan. Tum ulkeye test yapilma imkani olsa en az yarisina bulasmis oldugu ortsya cikar diyorum ben. Coktan tum ulkeye yayildi bu. Onune geleni öldürmüyor yani.
Olum sayisini yorumlayamayaxagim cunku yas dagilimini bilmiyorum ülkenin. Ama olum sayisini alinan onlemlerin hicbiri değiştirmeyecektir, sadece olum sayısının artma hizini degistirecektir. Olum sayisini azaltabilecek tek sey tibbi bir çare bulunmasi. Onun disinds sadece olumlerin hizi değişir, en nihayetinde öldürebilecegi maksimum sayıda insani oldurecek istesek de istemesek de.

  • stavro  (21.03.20 20:54:49) 
bence sorunun gercekten psikolojik hocam, 3 ayda(muhtemelen 3 aydan fazla) 7.5 milyarlık dünya nufusundan sadece 11 bin kişiyi öldürebilmiş bir hastaliktan turkiyede 2 milyon kisi ölecek demek ağır bir vaka uzgunum. idda ediyorum korona yüz yılın balonu. rakamlar ortada gripten senede kaç kisi ölmüş, ishalden kaç kişi ölüyor bir google lamaya bakar.


  • bluewhale  (21.03.20 23:38:39 ~ 23:39:26) 
12 Nisan 2009 - 10 Nisan 2010 tarihleri arasında sadece Amerika'da yaklaşık 60 milyon kişinin domuz gribi olduğunu 275 bin'nin hastaneye yattığını ve 12500 kişinin hastalık nedeniyle öldüğünü tahmin ediyorlar, dünyada ise 150bin ile 575bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Domuz gribi bütün yaş gruplarını etkiliyordu.
Rakamsal açıdan karşılaştırmak için yazayim dedim, o zamanlarda bu kadar sosyal medya kullanılmıyordu ve anlık ülke ülke hasta sayılarını karşılaştırabileceğimiz siteler de yoktu.
Korkmamamız anlamına gelmiyor ama biraz sakin olmakta fayda var gibi.
  • allezz  (21.03.20 23:43:23) 
yorumliyim: nikinle musemmasin, psikolojik destek sart gibi gozukuyor,

film izlemeyi de azalt biraz,
  • kopart  (21.03.20 23:48:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.