[]

yedek subaylık ve askerlik

selamun aleykum güzel insanlar!şu askerlikler ilgili birtakım suallerim var.şimdi askere gitmeye hazırlanıyoruz.haliyle herkes olumlu yada olumsuz şeyler söyleyip duruyor.peki size göre askerlik nedir?.bir de askerlik insanın gelişimine bir katkısı var mı?.mesela kendimden örnek vereyim.yılda 3-4 defa hastalanan,skolyozu olan bir adamım.en azından bu dalgaların iyileşmesine yada daha az geçirmesine sebep olur mu?.bir de yedek subaylık kalkıyormuş,kalktı gibi şeyler dönüp duruyor.kalktımı bu durum?




 
kalkmadı öyle kolay kolay hemencik olcak bişi diil o. bunun için uzun süredir çalışıyolar. daha hala bi kaç senesi var o işin.


  • rentts  (27.04.10 11:01:56) 
eğer toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir iş yapacaksan mutlaka geçirilmesi gereken bir dönemdir. sonuçta içinde yaşayacağın toplumu tanıman için bir fırsat bu. ama hastalıklı bir bünyen varsa bunun değişeceğini umma. askerdeyken herhangi bir hastalığın çıkarsa mutlaka tedavi ederler ama kalıcı bir tedavi elde edemezsin. yedeksubaylık kolay kolay kalkmaz. önce askeri okulların yedeksubayların eksikliğiyle doğacak boşluğu kapatacak sayıda yeni öğrenci alması gerekir. çünkü yedeksubaylar er eğitimi başta olmak üzere bir çok açığı kapatıyor.


  • felagund  (27.04.10 11:12:44) 
skolyoz gelip gecici bi sey degil ki askerde gecsin. askerlik, gercek manada yapilirsa, hem insanin bagisiklik sistemini kuvvetlendirir hem de soguga, havasizliga daha cok maruz kalma filan sebepleriyle sinuzit, bronsit, bademcik iltihabi, menenjit gibi hastaliklara davetiye cikarabilir. eksik asin varsa onlari tamamla. mesela menenjit asisi, grip asisi filan ol.

kadinlarin sanssiz olduklari noktalardan biri, askerlik tecrubesinden mahrum olmalaridir. askerlik yaparak, turkiye'de yasayan insan cesitliliginin ne oldugunu cok iyi anlarsin. hayatin boyunca bir daha karsilasmayacagin turden insanlarla karsilasirsin. zor sartlara dayanmayi, sabirli olmayi ve tahammul etmeyi ogrenirsin. sivil hayatin kiymetini anlarsin. ozellikle kadinlarin calistigi bir ortamda, onlarla beraber calismanin, insani ne kadar mutlu ettigini anlarsin. kadinlarin da calistigi bir ortamda calisiyor olmanin degerini anlarsin. (burada goz banyosu filan gibi seylerden bahsetmiyorum, sadece, kadinlarin, bir ortama getirdikleri incelikten ve zarafetten bahsediyorum). askerde neden cok kufredilir? cunku ortalikta, utanip cekinecegin bi kadin yoktur. askerlik yapmak insani daha gercekci yapar. ayaklarini yere bastirtir. hayatin aci gerceklerini tokat gibi yuzune carpar. olmeden oldurme sanatidir askerlik. cadi kazani gibi bir cografyanin tam gobeginde olan turkiye'de askerlik kurumunun olmamasi dusunulemez bile. belki bi gun gelir, turk silahli kuvvetleri tamamen profesyonellesir ama o doneme senin yetisemeyecegin besbelli. ilk olarak ogrenmen gereken kural ss kuralidir. hakikaten cok dogru bir tespittir. yaptigin gorevin zevkli ve eglenceli taraflarini bulmaya calis. safak saymayla kafani yorma. safak sayanlarin askerligi, safak saymayanlardan cok daha uzun geliyor. netice itibariyle, askerlik insani cok ama cok olgunlastiran bir hadisedir. hayirli tezkereler dilerim simdiden.
  • compadrito  (27.04.10 15:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.