[]

Hangi Internet Servis Sağlayıcı'ya kendimi dolandırtayım?

ttnet ve turknet arasında kaldım.

ttnet'in iddiası 12 Mbps Fiber İnternet Limitsiz - 91,90Tl -12ay tahahüt
turk.net'in iddiası 35mps e kadar 75 lira - tahhütsz
lokasyon sebebiyle turk.net'in burada etkin bir kurulum servisi olmamasından ve mevcut şartlardan ötürü hizmet gerçekleşmesinin çok uzun süreceğinden endişeleniyorum.

kime dolandırılacağıma karar veremedim arkadaşlar en acısız hangisi olur?


ps: lokasyon kuzey ege'de 10k nüfuslu bir sahil beldesi. bu

 
lokasyon olarak bişey söylemem ama kesinlikle ttnet'in karşısına hangi servis sağlayıcıyı koyarsam koyayım alternatif sağlayıcıyı seçerim. turknet kullanıyorum. telefon şebekesi eski olmasına rağmen (ilgisi var mı bilmiyorum aslında) 32 mbps hız alabiliyorum (az evvel yaptığım speedteste göre). ben çok memnunum.


  • istanbul beyefendisi  (21.03.20 02:57:05 ~ 02:58:00) 
Turknet iyidir


  • westblack  (21.03.20 03:11:42) 
bulunduğun yerde kablonet yok mudur, araştırdın mı?


  • unabomber  (21.03.20 10:01:52) 
Valla o kuzey Ege kasabasına (Edremit) turknet bağlatmak istedim. Servisi filan yok bunların. Adam geldi Edremit’ten bi elektrikçi gibi bişey merdiveni bile yok abi merdiven var mı diyor. Evin her yerini kurcaladı kabloyu bulamadı. Direkten almak istedi elinde kablosu yok abi para ver kablo alayım dedi aldığı kablo modemi bilgisayara bağlayan zayıf kablolardan. Uğraştı uğraştı abi olmuyor dedi çekip gitti. Bu süreçte türknet fatura filan kesmeye çalıştı. Bi küfür edip ttnete geçtim. Adamlar aynı gün Telekom müdürlüğünden donanımlı bir şekilde geldiler. Elleriyle koymuş gibi kabloyu buldular. 5 kuruş para vermeden siyah kalın telefon kablolarından direkten eve kadar hatta istediğim odaya kadar çektiler. Abi 2 dk bekle santralden sinyal verip geliyoruz dediler. Toplamda 20 dk içinde benden 5 kuruş almadan hatta bana soru bile sormadan internete girmemi sağladılar.

Özet; hali hazırda internet kullanıyorsan (eve kadar çekili “AKTİF” hattın varsa türknet ucuzdur ama teknik destek bekleme. Ama yazlık gibi evin varsa yani teknik desteğe ihtiyacın varsa kesinlikle Türk Telekom başka alternatif yok
  • infernalcadre  (21.03.20 13:12:35) 
@konetsu 4 yıldan uzun oldu kablonet kullanıyorum. şu anda 100 mbps sınırsız internet, altın paket-sinema, belgesel kanalları, nertlix, modem akıllı kutu vb. dahil- 95 tl veriyorum. en önemlisi kopma, lag vb. olmuyor. +olarak en ufak sorunda direkt birisini yönlendirebiliyorlar. kendi adıma gayet memnun olduğumu söyleyebilirim.-bölgeye göre değişebilir tabi-


  • unabomber  (21.03.20 14:53:52) 
kablonet'e overrated demek de ne bileyim. doğu anadoluda kullanıyorum, akşam saatlerinde 2.5 mb- 3. mb ile dosya indiriyorum idm ile.

normal bir kullanım yapıyorsanız bile yeterli yani.
  • blue eyes white dragon  (21.03.20 15:35:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.