[]

YÖK 3 hafta tatil vermek yerine neden online yaptı dersleri?

Çok saçma geldi bana 3 hafta tatil var zaten ama online yaparak tatilden mahrum ettiler resmen ve ben girmezsem ve kalacaksam çoook saçma tatil diye açıklama yapıp niye iptal ederler ki ? Bana bayağı mantıksız geldi bu olay 6 nisandan sonra başlasaydı online mı neyse zaten insanlar garip duygular içinde onu geçtim neti olmayan köylerde yaşayan bilgisayarı olmayan telefonu kaldırmayan yada eski olan çook insan var halen imkanı yetmeyen.. İğrenç ve saçma bir düzen oldu acelesi yoktu haberini verebilirlerdi belki o zamana kadar insanlar bişeyler yapardı ve hazır olurdu.... Geri kalmamak adına böyle bieşy yaptılar ama ben zaten şuan sınav haftamdaydım yani. Gereksiz boş işler.




 
İlk ve orta öğretim için TV yayını yapılacak. İnternet erişimi olmayan üniversite öğrencisi artık pek gerçekçi değil zaten. Öğretim planını aksatmak resmen 1 dönem eğitimde ilerleyememe, mezun verememe, birikme vb. Sorunlara yol açacağı için böyle karar alındı. 1. Sınıfları okutup 2'ye geçirmezsen gelecek sene 1 olacaklarla bu senenin 1'lerini nereye koyacaksın? "Ya öğrencilere tatil verdik şimdi, tüh, eğlenceden mahrum kalacaklar" diye eğitim planlaması olmaz. Ayrıca üniversitelerde online eğitim 6 nisanda başlayacak.


  • prole  (21.03.20 01:50:49) 
Virüsün 2 ayda falan bile bitmeyeceği ortada. 6 Nisana kadar altyapısı olmayan okullara altyapı kurulur diye düşündüler sanırım. Sınavlar büyük ihtimal sadece final şeklinde ve online olacak gibi duruyor. Pat diye hemen vize koymazlar yani haftaya falan.
23'ünde başlayacak okullar var. Bizim okul 6'sında başlayacağını duyurdu. Bu dönemi tamamen yaza taşıma fikri bile düşünüldü sanırım ama virüs daha da yayılabilir yaza. Projeler falan video fotoğraf bir şekilde halledilecek. Lab dersleri 1 güne sıkıştırılıp finallerden önceye falan atacaklar gibi duruyor. Haftaya belli olur muhtemelen detaylar. Bizim okul bu dönem tamamen online eğitim olacak dedi. Bunu yapmayan okul olacağını sanmam 80 bin kişilik okulun yayacağı virüs potansiyeli çok fena olur.

  • bahoho  (21.03.20 01:57:45) 
Bu zaten bir tatil değil, salgın nedeniyle zorunlu bir ara. Dolayısıyla bir şeyden mahrum kalmış değil kimse. 3 haftada mesele kapanacak gibi görünmüyor, tabii ki bir şeyler yapılacaktı. Şu anda daha makul bir çözüm yok. Bence biraz zor yürüyecek ama en kötü ihtimalle altyapı girişimi başlar.


  • evrim halkasi  (21.03.20 02:12:28) 
Sınavlar ne olacak bu hafta sınav haftasıydı...


  • madurumdamadurum  (21.03.20 02:32:58) 
Bence de şu dönemde olması biraz gereksiz oldu. Yani şu an korku ve ölüm dolu günler yaşıyoruz, her gün yüzlerce yeni vaka bildiriliriyor. İnsanın kafası bir yandan kendisinin ve sevdiklerinin can sağlığı derdindeyken bir yandan da bilgisayarın karşısına geçip üniversite derslerine sağlıklı bir şekilde odaklanması biraz fazla. Hiç değilse Nisan ayımın başı beklenebilirdi vaka sayılarının yavaşlamaya başladığı dönem. Yani şimdi daha salgının başlarındayız, ya karantinaya girmek zorunda kalınırsa? Ayın 23’ünde çatt diye başlatıyorsun yangından mal kaçırır gibi ama soran yok o dersleri izleyecek öğrenci ne alemde, kendisi ya da ailesinden virüs kaptı mi şu an hastanede mi diye.


  • siyah giyen adam  (21.03.20 02:47:07) 
oo kendi görüşünden cevaba verilen tik görüyorum.

@prole kısmen katılıyorum. ancak pzt salı başlayacak üniversitelerde var. her üniversite 6 nisanda başlamıyor. haftaya başlayanlar niye acele etti enteresan.

evet her öğrencinin bilgisayarı yok, ama %95 telefonu iyidir. Ha bu platforma telefondan girilebilecek mi onu bilemiyorum. Bazı üniler (bkz. itü) 6 nisanda başlayacak uzaktan eğitime. demek ki okulların 3 hafta sonra açılacağını öngöremiyor.

siz şuan vize haftanızda olabilirsiniz ama 3 hafta her türlü bunu öteleyecek. her türlü geri kalınacak. uzaktan eğitim işi biraz formalite olacak. 3 saatlik ders için 1 saatlik video ve/veya yayın isteniyor hocalardan. başarı değerlendirilmesi nasıl yapılacak sınav nasıl olacak ? sınav yerine ödev mi olacak hepsi bir sorun. burada bir şekilde eğitim öğretimi tamamlayıp öğrencilerin dönem kaybetmesinin önüne geçmek. 3 hafta bir şekilde tölere edilebilridi ama yönetim tatilin daha uzun olacağını öngördü demekki.
uzaktan eğitim verilemeyen dersler için ise yaz takviminde yapılacağı düşünülüyor. gerçi her lab dersi 14 hafta sürmüyor. bu açıdan biraz daha rahat olunabilir.

@siyah giyen adam kendisi ya da ailesi hasta olan bir öğrenci okulu pek dert etmez etmemeli. bu dersler kayıt altına alınır. öğrenci daha sonra izleyebilir. umarım öyle yaparlar.
  • fezagezgini  (21.03.20 10:04:56) 
@jimjim ilk açıklamada 3 hafta eğitim öğretim olmayacağı ve bu 3 haftalık süreçte uzaktan/online eğitim yapılmayacağı açıklandı ve bu açıklama yapılırken "tatil" kelimesi kullanıldı.
yani yök tatil verdi. şimdide uzaktan eğitim yapacağım diyor.

evet okulu dondurup uzatmayı kimse istemez. ancak bu bazı öğrencilerin bilgisayara sahip olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.
herkes de biliyor ki bu şekilde verim çok çok düşük olacak. bence maksat dönem uzatmamak.
  • fezagezgini  (21.03.20 15:04:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.