[]

Corona ve radyoterapi

Herkese merhaba :(
Arkadaşlar annem meme ca. 6 ay kemoterapi gördü. Aristu kullanmaya başladı. Meme koruyucu cerrahi yapıldığı için bu pazartesi günü radyoterapiye başladı. 30 gün gitmesi gerekiyor. Uygulama soğuk ortamda yapılmalıymış ve üst kısmı çıplak şekilde uygulandığı için çok üşümüş şu an burnu akıyor, öksürüyor soğuk algınlığı belirtileri gösteriyor klasik.
Şu sıralar malumunuz corona salgını da var, bu kadıncağızın zaten bağışıklığı yerlerde. Radyoterapiye her gün eğitim araştırma hastanesine giderek yanlış mı yapıyor acaba? Ertelenebilir bir tarafı var mı bunun?


 
Geçmiş olsun. Bence radyoterapi ertelemeye gelmez. Ancak, yanınıza bir battaniye alsanız, en azından sırtına, bel altı bölgeye sarsa, daha az üşür belki? Bir de, doktorunuza danışarak, Imuneks türü bağışıklık güçlendirici bir destek alabilirsiniz belki...


  • PhoenixRising  (20.03.20 11:14:11) 
çok zor bir durum. sabır diliyorum. internette arattım ingilizce kaynaklar ne diyor diye ama kimse net bir şey söyleyemiyor. durumun zorluğundan dolayı.

ingiltere sağlık bakanlığı hastalarına ulaşacakmış 23 marta kadar. sanırım tedavinin devamı hakkında bilgilendirme. bu da hiç önlem almayan ingiltere ha.

bence en temizi 184ü arayın. durumunuzu anlatın. buradan alacağınız cevaba da güvenmeyin. doktorunuza sorun. ona da çok güvenmeyin çünkü onun da elinde yeterli veri olduğunu sanmıyorum.
  • antikadimag  (20.03.20 11:18:42) 
biraz daha araştırdım. hep ingiltere sonuçları çıktı. doktorlardan hastalarını gruplamaları istenmiş. çok acil ameliyat ve ağır vakalarda tedavi öneriyorlar. ama yine de doktorunuzla görüşün diye not düşüyorlar.


  • antikadimag  (20.03.20 11:34:22) 
184’ün cevabı “size gidin veya gitmeyin diyemeyiz”.. bir şey beklemiyordum zaten onlardan ama neyse sormuş olduk. Doktoru da suskun bir insan mı yoksa bir şey derim başıma bela alırım diye mi korkuyor anlamadım :( Ertelemeye gerek yok demiş sadece, on soru sorarsın bir tanesine kısacık cevap alırsın ya o hesap.
hani şimdi “gelme her taraf corona, kaparsan kurtaramayız seni ölürsün” dese, annem de bi tanıdığına söylese, o diğerine o öbürüne derken panik yaşanır doktor soruşturma geçirir diye kendisi için de belki korkuyordur dedim. Yoksa acaba ”radyoterapiyi ertelesek garanti ölecek, şimdi belki bir ihtimal yaşar” diye düşünüp mü ertelemiyorlar.
Hastaları düşünerek mi kendilerini düşünüp başkanlıkla hükümetle uğraşmamak için mi karar aldıklarını bilemiyorum işin aslı. Kendilerince haklıdırlar bi şey diyemem ama işin doğrusunu bilebilseydik iyiydi, ona göre davranırdık :(
  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (20.03.20 12:37:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.