[]

satranc maci - magnus carlsen

www.youtube.com

arkadaslar burada 1,25'te ne oluyor? macin bitme sebebi ne tam olarak? sah mat mi oluyor sah mat olmuyor ama iranli cocuk bir hata yapti galiba, tam anlamadim.


 
Suresi bitti sanirim. Saate bakiyor 00:00 gorup kalkiyor


  • brkylmz  (20.03.20 08:49:08) 
Taşı devrilmese 1 saniyesi falan kalıcakmış aslında. Yine de zor yani.


  • bahoho  (20.03.20 09:08:20) 
evet ben de sonradan fark ettim. normalde satranc maclari saatler surmez miydi? sure siniri var o zaman bu turnuvada?


  • baldur2  (20.03.20 09:08:44) 
Blitz turnuvası olduğundan 5-3-1 dakika oluyor bunlar. Sanırım saatler süren maçlar artık iki tarafında 90'ar dakikası olduğu dünya şampiyonaları oluyor. Süre turnuva kuralları nasılsa ona göre belirleniyor.


  • bahoho  (20.03.20 09:14:22) 
peki bu alireza neye itiraz ediyor? norvecce bir seyler soyledi benim dikkatimi dagitti diye mi itiraz ediyor?


  • baldur2  (20.03.20 10:17:50) 
süre bitmiş olsa bile kazanç garanti değildir. Kazancı garantilemek için tahtadaki taşlarla olası bir mat konumu oluşturmak gerekir, en saçma en yanlış hamleler oynanarak da olsa, tahtada bir mat konumu dizilebiliyorsa bayrağı düşen taraf maçı kaybetmiş sayılır.

Eğer tahtada mat konumu dizilemiyorsa bayrak düşmüş olsa da (yani süre bitmiş olsa da) oyun beraberedir. Öeneğin sadece şahı kalmış rakibin mat etmesi söz konusu değildir. SAdece Şahı ve atı kalmış rakip de, sadece şahı kalmış rakibi mat edemez, yani mat konumu dizilemez. Ancak şah ve ata karşı Şah ve fili olan bir tahtada mat konumu oluşturulabilir. Dolayısıyla bayrağı düzen kaybetmiş sayılır.

Alirıza'nın itiraz ettiği durum bu, bu tahtada bana mat gösterin diyor. HAkemler de gösteriyor. 4,30'dan itibaren gösterildiği şekilde beyaz üç piyonundan birini ata terfi eder ve geri kalan hamlelerini saçma ötesi oynarsa tahtada mat konumu dizilebiliyor. Bu nedenle maçı Carlsen kazanıyor. Kural saçma gelebilir ama yapacak bişey yok..
  • halanne  (20.03.20 11:16:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.