[]

Alışveriş tutarının tamamı kart limitinden mi düşüyor?

Alışveriş yaptığımızda tutarın tamamı kart limitinden bir anda mı düşüyor yoksa taksitle mi?




 
O zaman taksitin anlamı nedir.


  • insomniac  (20.03.20 03:01:16) 
taksidin anlamı, tüm tutarı bir kerede ödememek.
Mesela 20 bin lira limitin var 12 taksitle 12 bin liraya bilgisayar alıyorsun, her ay 1000 1000 ödüyorsun, limitin de 8bin, 9bin diye açılıyor ve çok harcamıyorsan o "kalan limit" yetiyor sana.
Ama mesela 2000 lira limit varken 2000 liralık ürün alıp takside girince kartın bir süre kullanışsız oluyor tabii.
  • senolll  (20.03.20 03:31:34) 
taksit aylık ödeme,
limit bankanın sana verdiği kredi

limitin 10 bin ise 10 bin liraya kadar banka senin yerine satıcıya ödeme apar, senden taksit taksit geri alır parasını.
  • efruz  (20.03.20 08:01:42) 
Banka sana 5 bin kredi kartı limiti verdi diyelim. İlk ay 5 binlik harcamayı taksitlendirdin. İkinci ay da 5 bin taksitlendirirsen, sence banka sana 5 bin limit mi vermiş olur 10 bin mi? Bankaya olan borcun 5 bin olacak şekilde yani düzenleme. Ama cebindeki parayı ay ay ödediğin için taksit işleminden faydalanmış oluyorsun.


  • baal  (20.03.20 09:02:18) 
tam olarak düşüyor demeyelim de bloke ediyor. taksit taksit ödeyerek o blokajı kaldırıyorsun.


  • orijinal nick bulamadim  (20.03.20 09:26:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.