[]

ardunio başlangıç sorusu

ardunio başlangıç için ne önerirsiniz? klon olanlar daha uygunmuş. klon almak istiyorum. onun dışında mutlaka şunları al dediğiniz ne var. yani eğer x yapmak istiyorsa şunları mutlaka almalısın dediğiniz şeyler.




 
Arduino yapacağın projeye bağlı. Mesela servo ile basit robot arm projesi vs istiyorsan mini servolardan al. Ama pahalilardan alma, mantigini anlamak ise amacin. Sensorlerden bilgi alacaksan sıcaklık sensörü, ultrasonic sensor vs oneririm.
Elektronik olarak biraz kasayim istiyorsan 8 digit 7 segment led ve buton ile projeler de yapabilirsin

  • finduilas  (19.03.20 21:02:20) 
Arduino yerine STM32 serisini oneririm, arm tabanli. Eger kendini mikroislemciler konusunda gelistirmek istiyorsan ve c diline biraz hakimsen, eglenceli bir şekilde ogrenebilecegini düşünüyorum.
Ayni sekilde Arduino ile kod yazdiktan sonra gelistirip MatLab ile sayisal islemler ile islem yaptırıp takip edebilirsin. Gayet eglenceli bir platform. Daha ileri konulara da meraklı bir yaklaşım oluşturuyor.

  • finduilas  (19.03.20 21:06:04) 
Internette 50tl civarına klon arduino uno içeren setler satılıyor onlardan almanı tavsiye ederim.

Arduino nun güzelliği kullanıcıyı alt düzey işlemlerle uğraştırmadan proje ortaya çıkarabilmesi.Sıcaklık sensörü kullanacaksın diyelim, tek satır kodla işini halledebilirsin, ama yeri gelir arka planda o iş için yüzlerce satır kod çalışır.

İlk etapta yapacağın işler led yak söndür, röle aç kapat, ekran kullan gibi temel işler. Ondan sonra yapmak istediğin bir proje olursa neler alman gerekir ortaya çıkar zaten.

Başlangıç için şöyle bir şey yeterli :

robocombo.com
  • kimlanbu  (20.03.20 10:40:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.