[]

Ülkedeki solunum cihazı sayısı acil durumlar için yeterli mi?

debe'de bir entry var: eksisozluk.com

altta da birisi ülkede 45 bin solunum cihazı var yazmış.

bu arada ingiltere otomobil fabrikalarından solunum cihazı üretmesini istemiş: twitter.com

herhalde bunlarda da en az bizdeki kadar solunum cihazı vardır. ama hala acilen üretim talebi oluşturuyorlar.

yine bugün debe'de bir yazar "vergi verdiğim devlet beni korumak zorunda" diyor. benden alınan bu kadar vergiye rağmen önlem olarak 65 yaş üstüne istanbul ve ankara'da kolonya dağıtılacağı söylenirken solunum cihazı konusunda ülkece endişe edilmeli mi?

doyurucu bilgiye muhtacız. yok mu duyuruda hekim, hemşire vs. arkadaşlar? en azından tecrübelerini hiç olmadı tahminlerini paylaşsalar?

sağ olunuz.

 
hastanelerde medikal gaz sistemi var ve tüm hasta yatak başlarında oksijen gider. yoğun bakım, doğum vb. servislerde azot falan vb. başka gazlar da servis ediliyor. yani hastanede yatacak olursanız zaten merkezi sistemden destek alacaksınız.

eğer evde solunum desteği alacaksanız da, o cihazların odadaki havayı alıp, filtre edip, zenginleştirip hastaya verdiği tipleri var. siz sanırım bunları diyorsunuz. eğer bu cihazdan bulamıyorsanız, en kötü oksijen tüpü alıp onunla destek alacaksınız. tüpün elbette bitme, değiştirilme vb. zorlukları-maliyetleri var ama yazılanlar gibi abartılacak bir durum yok.

bana sorarsanız, medikalciler manüpülasyon yapıyorlar. şimdi bunu duyup, hiç işine yaramayacak solunum cihazı almak için sıraya girecek zenginler vardır. bana sorarsanız amaç bu...
  • malheiros  (19.03.20 18:03:02 ~ 18:03:51) 
Italya'da bize oranla hastane kapasitesi çok düşük; malum bizde özel hastane gibi bir sektör var, çoğunda da yoğun bakım ünitesi mevcut. Yine de yeter mi yetmez mi o bilinmez tabii.


  • fraise  (19.03.20 18:11:24) 
Iki uc gun evvel italyan bir politikaciyi izledim france 24 kanalindan. Solunum cihazi eksiginden bahsediyor ve bunlari uretmediklerini(belki uretiyorlardir da kapasiteleri sinirlidir bilemiyorum) almanya fransa gibi ulkelerden destek beklediklerini soyluyordu.

simdi googlelayinca su haberi gordum dun yapilan;
www.nytimes.com

abd'de yeterli sayida cihaz olmadigi ve uretimi hizlandirmanin zorluguyla ilgili.

haberde gecen bazi satirbaslari;

italya 4 bin adet istedi ama 400 tane yollayabildik.

bilgisayarli solunum makinalarinin fiyati 50 bin dolara kadar cikabiliyor.

abd de 160 bin adet var

baska bir haber abd'nin 960 bin makinaya ihtiyaci oldugunu soyluyordu dun okudugum. dolayisiyla oradaki ureticilerden bir sey cikmaz.


www.theglobeandmail.com

yukaridaki linkte de italya'nin orduyu uretim icin goreve cagirdigi ve yeni toplanan ekibin ayda 500 adet uretim saglayacagi.

almanya'nin sahip oldugu 25 bin makinaya ek 10 bin siparis verdigi.


bizde ne kadar var hic bilmiyorum(tahmini yogun bakim yatagi sayisi kadar vardir) ama tum dunyadaki ana konulardan biri bu cihazlar

bakan bugun yogun bakim sayimiz oldukca iyi ama genel yatak kapasitemiz dusuk demisti. bakanin verdigi sayiya gore ulkede 37 38 bin yogun bakim yatagi var, ama baska bir kaynaktan bunlarin 10 bininin cocuk ve bebekler icin oldugunu okudum o da yaslilar icin olan sayiyi dusurur.
  • hewit  (19.03.20 18:33:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.