[]

Ibuprofen

Koronodan dolayi kullanilmamasi gerektigi bilgisi dogru mu?




 
Is it safe to take ibuprofen to treat symptoms of COVID-19?

The World Health Organization (WHO) advises against using ibuprofen (Motrin, Advil, many generic versions) for COVID-19 symptoms based on reports of otherwise healthy people with confirmed COVID-19 who were taking an NSAID for symptom relief and developed a severe illness, especially pneumonia. While these are only observations and not based on scientific studies, it currently seems prudent to use acetaminophen to help reduce fever and ease aches and pains related to this coronavirus infection. No specific recommendation was made regarding naproxen (Aleve, Naprosyn). Given naproxen and ibuprofen have similar actions, it's best to avoid naproxen as well. For now, if you suspect or know you have COVID-19 and cannot take acetaminophen, or have taken the maximum dose and still need symptom relief, contact your doctor for advice.

www.health.harvard.edu

Doğrudan WHO kaynağı bulamadım da parasetamol öneriliyor ateş düşürücü olarak.
  • zwiegesprach  (19.03.20 17:55:44) 
dogru, avrupa'da saglik bakanliklari kullanmayin diyor


  • hewit  (19.03.20 18:35:11) 
  • neverletyougodown  (19.03.20 18:45:02) 
İlerlemesine sebep olur diye duymuştum doktorlardan, hastalık olan kişilere söyleniyordu.


  • Uncle Sam  (19.03.20 19:47:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.