[]

Aşık olabilen var mı ?

herkes aynı gibi ..Aşk sahte bir duygu ve dehşet bir şekilde çıkarcı insanlar.Birbirini beğensen bile bir an daha iyisi varsa gidiyor .Ki bunu eleştirsek bile kendimiz bile yapıyoruz.Hani saf ve gerçek duygular .Sadece çıkar ilişkisi gibi geliyor herşey .Haksız mıyım ? Günümüz dünyası koca bir yalan.
Ne düsünüyorsunuz ?



 
"daha iyisi varsa" kısmında neyin arzusu olduğu gayet açıktır aslında. para tip vb. daha sıkı sarılan, daha bir gözlerinin içine bakan, aşkından şiir yazan ve sevgisini ilgisini göstermekten korkmayan insanlar daha iyi olarak ana secim listesinde bulunmazlar. aşkın tek bir tarifi yok. bizim ülkemizde ki genel tarifi cinsel teşhirin maçovari arzuyla birleşmesi şeklinde oluyor. taklit aşkları ile mutsuz olduklarını kabul ettikleri gün, uzun boylu olsun zeki olsun bana kendimi kadın gibi hissettirsin vb ergen isteklerinin de hatalı olduğunu kabul edecek insanlar. bu ne güzel z*kilir yerine bu ne güzel sevilir demeye başladığında insanlar, aşk tanımları da güncellenecektir. doğada olduğu gibi insanlarda da dişiler secim yaptığı için kendilerini mantıklı olmaya davet ediyorum.


  • hasmetizm 2046  (19.03.20 13:43:38) 
Birazdan genelleme yapmayıncılar damlar, ama bu böyle. Aşkın, sevginin değil basit hazların dönemindeyiz.


  • olaylar olaylar  (19.03.20 13:44:10) 
Valla uydurmayın bence olan gayet oluyo başkasına da bakmıyo. Kendimden biliyorum. Kendinizde olanları genele has özellikler olarak kabul etmek olduğun şeyden duyduğun suçluluğu bastırma ihtiyacı gibi geliyor bana. Teşekkürler.


  • selamun aleykum kitty  (19.03.20 13:49:49) 
aşk zaten bir çıkar ilişkisidir. günümüzde sosyal medya yüzünden iyice metalaştığı için büyüsünü kaybetti.


  • orijinal nick bulamadim  (19.03.20 13:54:27) 
aşık olmaktan ziyade, sevme-sevilmenin yoksunluğu içerisindeyiz. epey uzun zamandır artık kimseye o gözle bakmıyorum bile. sevişecek insan ararsan bir şekilde buluyorsun olman gereken yerde olman gerek bunun için, sınırları zorlamak gerek. ama biliyorsun ki o insanları uzun vadede sevemeyeceksin o yüzden ilişkiye bile başlamıyorsun. bir taraf mutlaka karşıyı ghostluyor.

birisi demiş ya yukarıda "bu ne güzel sevilir" demeye başlayınca düzelecek diye, diyorsun zaten bunu, hiç demeyen erkek ayda bir kere bunu diyordur. daha sonra farkediyorsun ki senin bunu dediğin insan sana bunu demeyecek çünkü başka beklentileri ve istekleri var bu hayatta. mesele biraz amiyane bir tabir olacak ama tamamen ne kadar yıkık olduğumuz ile ilgili. ben bunu farkettim, sevebileceğimi düşündüğüm insanları sevemedim daha sonra ise arayışı kestim. artık bu saatten sonra sosyal, ekonomik, kültürel olarak tc seviyesinin üstünde görmeye başladıktan sonra kendimizi karşıma çıkacak insanın da o seviyede olmasını beklemeye başladım. çünkü kimse 30'larına dayanmış yıkık bir ceset ile (kadın, erkek hiç farketmez cesetlik cinsiyet bağımsız) öldürdüğü eski ilişkileri ve içindeki çocuk ile birlikte olmak istemez.

epey doluyum bu konuda neyse daha yazmayayım.
  • a darkness coming  (19.03.20 13:54:29) 
Bu devirdeli, bu zamandali genellemeler gibi asiri sacma oldugunu dusunuyorum. instagramda herkes rol yapiyor yeaaaci 20 yasindaki universiteli tespiti bunlar ancak. 20 yil once, 30 yil once nasilsa yine ayni yoksa. Haksizsin oldukca


  • twq  (19.03.20 14:06:29) 
Aşk denilen olguyu, bilimden pek anlamayan veya insanı mekanik bir varlık olarak göremeyen yazarlar/çizerler çok büyülü ve kutsal bir duygu durumu olarak pazarladı. Özellikle eski romanlardaki/filmlerdeki aşk hikayeleri ve karakterler, insanın bilinçaltına bir şekilde yerleşiyor ve bir ilişkinin içine girdiği zaman, kendi ilişkisiyle; okuduğu/izlediği hikayelerdeki ilişki arasında bir özdeş kurarak büyülü bir duygu durumuna girdiği ilüzyonuna kapılıyor bence.

Globalleşme ve günümüz ileri teknolojisinden önce, insanların çevresi oldukça küçüktü. Herkes yerel hayatlar yaşıyordu bir bakıma. (Ki hala oldukça yaygın bir yaşayış biçimi) Çevresinde ilişkiye gireceği insan sayısı oldukça sınırlıydı ve insan ilişkisinin doğası konusunda epey cahildi. Bu da yukarıda bahsettiğim ilüzyona kapılmasını besleyen önemli bir faktördü.

- Ancak artık insanlar sosyal medya vs. aracılığıyla dünyanın her tarafından sayısız alternatifi görme/deneyimleme imkanına sahip.

- Bebek gibi kızların zencilerle çatır çutur seks yaptığına porno siteleri sayesinde şahit olabiliyor.

- Artık filmler ve hikayeler eskisi gibi tek boyutlu değil, insani ilişkilerin sayısız farklı tonu olduğuna dair hikayeler, eski büyülü/kutsal aşk anlayışını yıktı.

Günden güne acımasız gerçeklerin farkına varmaya başlayan insan rasyonelleştikçe, aşk ilüzyonuna kapılma dürtüsünden uzaklaşıyor sanırım.
  • fobfilm  (19.03.20 16:27:00 ~ 16:33:26) 
anlaştığım birini bulsam daha iyisini bulurum diye düşünmezdim. siz herkesle bu kadar kolay anlaşabiliyo musunuz ya xd


  • windows95  (19.03.20 21:31:36) 
yalan değil. evet günümüz tüketim toplumunda her şey gibi duygusal şeyler de çok hızlı tüketiliyor. ama emin ol yalan değil.


  • unabomber  (20.03.20 02:06:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.