[]

virüs ve yayılma şekli

son 2-3 haftadır çevremde hapşuran aksıran öksüren insan olmadı diyebilirim. el yıkamaya da azami özen gösteriyoruz temas için. benim merak ettiğim bunca insan nasıl hemen kaptı bu illeti. yani insanın direkt suratına aksıran öksüren vakaların çok olduğunu düşünmüyorum çünkü genelde el hijyenine işaret ediliyor. şimdi bi corona taşıyıcısı eline öksürecek sonra o eliyle bi yüzeye dokunacak sonra diğeri gelip o yüzeye dokunup gözünü ovuşturacak falan bana biraz zor gibi geliyor bu ihtimal :/




 
çoğunluk bir circle içinde büyüyor, avrupadan/ümreden gelen amca/teyze ile aynı evde ikamet eden kişi veya misafir akabinde ordan alıp kendi circle'ına götürüyor bir yerde kesiliyor veya devam ediyor.

edit: bulaşma şekli; aynı ortam içinde el sıkışma, sarılma, el öpme....
  • marlonbranda  (19.03.20 00:10:08 ~ 00:10:59) 
biriyle sarılınca nasıl bulaşabiliyor ? ya daelini öptüğün kişinin elinde virüs olması gerekmiyor mu? ek olarak semptom gösterimi de az. yani hapşıran öksüren de yok.


  • Golgi  (19.03.20 00:38:02) 
Eklemek isterim yabancı kaynaklarda henüz virüsün cansız nesneler üzerinden bulastigi bulgusuna rastlanmadi. Havada damlacik şeklinde yayilip bulaşıyor. Bunun da tek yolu bu virüsü başkasından kapmış insanlarla yakın temas..


  • superfluid  (19.03.20 01:17:37) 
85 milyon içinde illa ki çevresinde hapşırana temas eden oluyor onun dışında öpüşme, yüzüne dokunma, tokalaşma, aynı tabaktan yeme, aynı bardaktan içme gibi şekilde bulaşabilir. Virüsün elini sterilije eden ve ağzına yüzüne sürmeyen kişilere bulaşması düşük bir ihtimal olduğunu söylüyor uzmanlar.


  • acebi  (19.03.20 02:53:57) 
Asansör, toplu taşıma, dipdibe oturulan cafe restoran vs, okul kantini, kalabalık hastane, kalabalık sk ve bilimum insanların aynı havayı soluduğu ortamlar bulalma için yeterli, illaki temas olması gerekmiyor.


  • catpat  (19.03.20 10:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.