[]

şu 2 ingilizce test sorusunu yapabilecek var mı?

1. de ben direk A dedim ama cevap yanlışmış açıklayabilecek varsa çok memnun olurum

2. soruda hem hem "with" hemde "by" olur gibi geldi. nasıl seçim yapıcaz?


 
1 - E
2 - Concerned by endişe duymak gibi düşünebilirsin, concerned with de ilgili olmak gibi, burada concerned with olacak.

  • opucuk baligi  (18.03.20 23:16:51) 
@opücük, 2. soruyu anladım teşekkürler.

1. soruda, E cevabınız doğru ama ben tam anlayamadım. ilk tarafta, 2001 den sonra abd nin aktif rol almaya başladığından bahsediyor. başlayıp biten bir olaydan ziyade, başlayıp devam eden bir olay var neden past simple kullandık?

ikinci tarafta da ihtimali engellemek için direk aklım might' a gitti biraz detaylandırabilir misiniz.
  • egokalp  (18.03.20 23:41:15 ~ 23:41:51) 
1.yi nasıl açıklayabilirim tam bilmiyorum, ama deneyeyim.

Olayın başlayıp devam etmesi değil de, "başlama" işlemi gibi düşün. başlamak işlemi uzun süren bir "action" değil, devam etmiyor.
Somali'nin terörist cenneti olabileceğinden korkmamışlar, çoktan terörist cenneti olduğundan korkmuşlar - o yüzden might olmaz - ve önlem olarak aktif bir rol almaya başlamışlar.
  • opucuk baligi  (19.03.20 00:09:44) 
mantığınızı anladım, ama benim cevabım olan A şıkkının neden yanlış olduğunu anlamadım.

was beginning/might become koyunca direk çeviri gayet düzgün geliyor. yanlış mı çeviriyorum acaba

"2001 saldırısından sonra abd somaliyle ilişkilerinde daha aktif rol almaya BAŞLIYORDU, somalinin terörist cenneti OLABİLECEĞİNDEN korktuğundan dolayı"
  • egokalp  (19.03.20 00:32:48) 
orada was beginning koymak icin hicbir neden yok. yani continuous olarak anlatilmasi gereken bir mesaj yok, ozellikle fiil burada begin, hani was taking active role desek bir parca anlayacagim. Turkce dusunsek bile "basladi" demeliyiz, "basliyordu" gereksiz agdali. gecmiste olmus bir baslama eyleminden bahsediyorsun.

www.grammarly.com
  • hot potato  (19.03.20 00:43:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.