[]

Mutfak dizaynını şöyle yapmayı planlıyorum, nasıl, öneriler?

ibb.co

iyi mi yoksa şöyle olsa daha iyi denilebilecek bir şey var mı?


 
Fırın ile dolap arası ölü alan olacak. Orayı farklı değerlendirmek lazım


  • neymis  (18.03.20 21:34:46) 
Bunu tasarlayan kişi bir erkek mi? Veya hiç mutfak ile uğraşmayan herhangi biri?

Ocak ile lavabo o kadar uzak olursa o mutfak öyle bir dağılır ve kirlenir ki yemek yaparken, hayal bile edemezsiniz....
  • irene  (18.03.20 21:35:37) 
Dolabın üstüne katı meyve sıkacağı koyulma riski var. Tavana kadar kapatın eliniz değmişken.

Renk için de alternatif düşünülebilir. Mesela tamamen beyaz.
  • gorfli  (18.03.20 21:43:20) 
tezgah C şeklinde olabilir.

DDDDDDDDDDD
DTTTTOOTTBBBD
DT__________D
DL__________D
DT__________D
DTTTTTTT_____D



D * Duvar
T * Tezgah
O * Ocak
B * Buzdolabı
L * Lavabo
  • sttc  (18.03.20 21:44:46 ~ 21:46:34) 
Buzdolabı ile tezgahın birebir bağlantısı olmalı bence. Dolaptan bişey alıp tezgaha koyma işi bu hali ile zor. Git gel sayısı artar.


  • elorelia  (18.03.20 21:47:54) 
Bulasik makinesini lavabonun hemen altina koymak iyi degil bence. Bulasiklari soyle bir sudan gecirip makineye koymak isteseniz surekli geri cekilip kapagini acmaniz gerekir ya da once hepsini bir tarafa koyup iki is birden yapmaniz gerekir. Yine, bir kisinini sudan gecirip digerine uzatip onun da makineye yerlestirmesini imkansiz kiliyor.


  • kakalamar  (18.03.20 21:56:47) 
Bulaşık mak lavabo altına koyulamaz zaten çünkü evyenin totosu olacak aşağıda. Oraya kapağa monte edilen çöp kovalarından koyarsanız çok rahat edersiniz. Evyenin soluna (yanlış hatırlamıyorsam o taraf müsaitti) bulaşık mak. Gelebilir, sudan geçirip geçirip koymalık. Arkadaşların söylediği gibi; Buzdolabının yanında tezgah mutlaka olsun, çıkarıp çıkarıp koymalık ve Ocağın da lavaboya yakın olması gerekiyor ama ona yer bulamadım :/


  • somethinginthewayshemoves  (19.03.20 01:12:11) 
Bizim l şeklinde mutfak, solda bir dolap, arada baharatlık dar dolap, sonra ocak fırın, sonra çekmeceler, sonra evye, sonra bulaşık mak, sonra köşe dolap (içinde fasulye var) sonra bir çekmeceler daha (iyi ki iki Tane çekmeceli dolap yaptırmışız) sonra bir alt kiler dolabı, en sağda da buzdolabı var. Yani sizin fırının olacağı yerde bitiyor.
Bu modelden gayet memnunuz, çok rahat kullanıyoruz mutfağı.
Sizde de lavaboyla köşe dolap arasına bulaşık makinesi girebilecek mesafe varsa bu şekilde yapılabilir.
Çok sonralı anlattım ama başka yol bulamadım.
  • somethinginthewayshemoves  (19.03.20 01:18:54) 
Fırın/ocak/davlumbazı penzerenin soluna alın.

Bulaşık makinesini lavabonun altına girmez zaten +1, makineyi lavabo dolabının sağına koyun.

Fırının yeri değişince tezgah ile buzdolap arasında alan kalıyor oraya da tezgahı devam ettirin. Hem alt hem üst dolap devam etsin buzdolaba kadar.

Yani alt dopal C üst dolap L olur pencereden sonra.
  • John Bloor  (19.03.20 08:58:59) 
mutfak kapisindan geride ne var? mesela salon varsa salondan ocagi ve firini gorebilmek isterdim. (yemek tasiyor mu yaniyor mu)

dolabin yerini sevmedim. simetriyi bozuyor gibi hissettiriyor.

fengshuiye gore ates elementi ile su elementinin karsilikli gelmemesi gerek deyip aklinizi karistirayim. :)

dolabinizin kapak yonu degistirilebilir sekilde mi?
  • jimicik  (19.03.20 10:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.