[]

Sokakta yürümekde mi yassak ?

Korona yüzünden ?
Şöyle sokaklarda yürüsek olmaz mı ?
İlla evde mi oturmak lazım.


 
şu an yasak yok. ama virüs taşımamak için olabildiğince evden çıkmamak gerek.


  • jelly bear  (18.03.20 17:52:34) 
Yassak işin esprisi tabi.
Zararlı mı diye soruyorum.

  • prizmatik  (18.03.20 17:53:52) 
Yurt dışındayım, burada yürüyüşe çıkacaksanız dışarıda hiçbir yere dokunmamaya çalışın ve insanlara 1 metreden fazla yaklaşmayın denildi.

Yani izole şekilde yürüyebilirseniz risk azalıyor tabi ama her durumda evde oturmaktan daha riskli.
  • crown  (18.03.20 17:57:17) 
şuan değil ama yakında gelme ihtimali var. italya gibi olursak gelir.

italyada market eczaneler dışında elektrik, telefon, bilgisayar tamircileri de açıkmış. oralara gittiğinde dönüşte sana yazılı bir kağıt veriyorlarmış. polis sorduğunda onu gösteriyormuşsun. bizde de böyle olacak gibi bakalım.
  • false pretension  (18.03.20 18:02:55) 
Yasak değil ama mümkün mertebe çıkmamaya çalışın. Hem siz çıkarsanız sizi örnek alıp başkalarıda çıkabilir. İlla dışarı çıkacaksanız insanların olmadığı açık alanlara gidin.


İçinizi ferah tutun İtalya gibi olmayız İtalya hükümeti çok ihmalkar hareket etti ve bunun neticesinde hem kendi ülkesine hemde tüm avrupaya virüs yayıldı Türkiye ise başından itibaren aldığı tedbirler sayesinde virüsün Türkiye'ye girmesini 3 ay geciktirdi bu 3 ay zarfında bir çok ilave tedbir alındı bilim kurulu kuruldu ayrıca ilk vaka tespit edilir edilmez okullar tatil edildi. Binlerce vaka tespit edilen ve onlarca ölüm olan bir çok avrupa ülkesinde okullar hala açık termal kamera uygulamasına Türkiye'den çok sonra geçildi. Ayrıca Türkiye daha vaka tespit edilmeden yerli ve milli imkanlarla kendi kitini geliştiren bir kaç ülkeden biri. ABD dahil bir çok ülkede şu an korona kitinde sıkıntı yaşanıyor.
  • acebi  (18.03.20 18:17:55) 
çıkın dışarı tabii, yürüyüş koşu falan yapın. ama insanlara yaklaşmayın, nesnelere de temas etmeyin yeter.


  • candide  (18.03.20 18:41:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.