[]

eve giren her şeyi nasıl dezenfekte edebiliriz?

kendimizi izole ettik. hijyene dikkat ettik. peki marketten vs dışarıdan aldığımız şeyleri napıcaz?

(git: odatv.co)

"bakır yüzeylerde dört saat, mukavva yüzeylerde 24 saat, plastik ve paslanmaz çelik yüzeylerde ise 72 saate kadar canlı kalabiliyor."

eve giren her şeyi nasıl dezenfekte edebiliriz? mümkün mü?

 
Bu tip araştırmalardaki saat süresinin 'henüz' kesin bilgi olduğunu düşünmüyorum. Ama evet virüs yüzeylerde bir süre kalıcı ve yüzeylerle temas sayesinde sağlıklı kişiye bulaşabiliyor.

Mesela dışarıdan market siparişiniz geldi ya da siz marketten ürün alıp geldiniz. Sipariş poşetini bir iki saat evde dokunmadan bekletip,ardından ambalajı temizleyebilirsiniz. Ben kolonya ya da dezenfektan sprey kullanıyorum. Bu sırada da ellerimde eldiven oluyor. Ek olarak eve gelen şeyler için kapının girişine iki sıra havlu kağıt dizdim. Ürünleri buraya koyuyorum. Türkiye'de insanlar sıkça yere tükürdüğü içinde, ayakkabıları yere koymuyorum. Altına mutlaka bir şey koyuyorum.
  • GoodMorningTeacher  (18.03.20 13:34:31) 
dezenfektan alıp siliyorsunuz.


  • candide  (18.03.20 13:40:17) 
Meyveleri ve sebzeleri sirke ile yıkayabilirsin. A101 Bim'de 3_4 palet beyaz sirke vardı dün. En kullanışlı ve sağlıklı olan sirke


  • jackyr  (18.03.20 13:43:00) 
yenilecekleri sirkeli suyla siliyorum
yenmeyenleri çamaşır suyuyla

  • lcha  (18.03.20 13:43:43) 
poşetsiz ekmeklerde sıkıntılı aslında. meyve sebze için sirkeli su tamam ama ekmek için benzer bir çözüm yok. poşetsiz - ambalajsız şeylerde almamak gerekir o zaman. durum gittikçe b.ka sarıcak.


  • scudman1  (18.03.20 13:46:38) 
dezenfektanım yok. her türlü şeyi kolonyalı pamukla siliyorum sürekli, telefon falan da dahil buna. ne kadar faydalı oluyor bilmiyorum.


  • wmeh  (18.03.20 13:57:32) 
Kolonya falan hikaye. 1 e 20 çamaşır suyu hazırlıyorsun Olay bitiyor. 1e 30 da yeterli olur. Üzerine sürünse bile sorun çıkarmaz. Anahtarlık, kredi kartı, araba anahtarını o şekilde dezenfekte ediyorum.

Şok çamaşır suyunun kokusu sulandırılınca rahatsız etmiyor. A101 ve bim ürünleri çok beter. 1 e 30 da bile koku rahatsız edici.
  • x571  (18.03.20 17:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.