[]

En sevdiginiz kahvaltilik gevrek

Hangisi?

Ben hep nesquick aliyorum.
Sikildim ama artik.
Yeni ne alsam?

 
Dr. Oetker Çikolata parçalı Vitalis müsli. Müptelasıydım bir ara.

www.hepsiburada.com
  • landho  (17.03.20 22:46:46) 
Landho+1 vitalis demeye geldim ben de. Yalnız fiyatı görünce şok oldum. 5-6 liraya aldığım zamanları bilirim.


  • ganbatte  (17.03.20 23:40:13) 
landho+1
Marketlerde 20 tl, 2 sene önce 7-8 liraya alabiliyordum :/

  • atom karincanin torunu  (17.03.20 23:45:53) 
Kellogg's Special K-Flakes Kırmızı Meyveler
(git: www.migros.com.tr)

  • eatpraylaw  (18.03.20 01:14:56) 
Bu ürünlerin içerisinde glikoz şrubu oluyor, ben kendim hazırlıyorum, içim rahat ediyor. Hem kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz bu şekilde.

4 bardak yulaf ezmesi
1,5 bardak kuruyemiş (ceviz, fındık, badem, vs.)
Yarım bardak sıvı yağ (fındık yağı, eritilmiş hindistan cevizi yağı, vs.)
Yarım bardak pekmez veya bal (ben 1/4 pekmez, 1/4 bal da yapıyorum bazen)
Bir çimdik tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2/3 bardak küçük doğranmış kuru meyve

isteğe göre bu tarife çikolata parçacıkları ekleyebilir, tarçın yerine zencefil kullanabilir, vanilya özütü veya portakal kabuğu rendesi dahil edebilirsiniz. Tamamen zevkinize kalmış, yaratıcılığa izin veriyor. Gelelim yapılışına.

1. Fırınımızı 170-180 derecede ısıtmaya başlıyoruz.

2. Büyükçe bir kapta yulaf, kuruyemiş, tuz ve tarçınlı harmanlıyoruz. (portakal veya limon kabuğu rendesi kullanıyorsanız bu aşamada ekleyebilirsiniz)

3. Sıvı yağ ve bal/pekmezi ekleyerek, iyice karıştırıyoruz (vanilya özütü bu noktada eklenebilir, tamamen opsiyonel)

4. Bir tepsiye düzgünce yayıp, fırına veriyoruz.

5. 10 dakika sonra çıkartıp, şöyle bir karıştırıp, tekrar tepsiye yayıyoruz ve bir kaşık veya spatula aracılığıyla üzerine bastırıyoruz.

6. 20 dakikanın sonunda kontrol ediyoruz, kızarmış ise alabiliriz. Yoksa biraz daha pişebilir.

7. En az 45 dakika soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuduktan sonra, kuru meyve ve kullanıyorsak çikolataları üzerine ekliyoruz. Elimizle parçalara ayırarak ağzı kapalı bir kapta 2 haftaya kadar muhafaza ediyoruz. Daha uzun saklanacaksa bir kısmı buzluğa da girebilir.

Bence kesinlikle deneyin, çok lezzetli oluyor.
  • gmzo  (18.03.20 08:25:15 ~ 08:25:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.