[]

sizce korona vakası ne kadar sürer?

soru başlıkta. bazı pandemiler gibi iki yıl falan sürüp hayatı felç eder mi sizce? yoksa yaz mevsimiyle birlikte hayat normale mi dönecek?

tahminleri alalım.


 
1 sene sürer. Aşı 1 senede yapılacakmış


  • integrative  (17.03.20 22:23:14) 
corona'da asil sorun asiri bulasici oldugu icin cok fazla insanin tibbi destege ihtiyac duyarak saglik sistemini cokertmesi. ekonomik ve sosyal yansimalari belki yillar surer ama ben hayatin normale donmesi konusunda iyimserim - insanlarin virusu dusunmeksizin sokaklara firlamasi icin en fazla uc aya ihtiyac var diye dusunuyorum. siki onlemler, zaten cok fazla insanin virusu kapmasi vs. derken yaza dogru biraz rahatlar.

virus kaybolmaz ama kaptiginda hastaneye gidebilirsin, uc gun rapor alip evde kalabilirsin mesela. en azindan benim umidim/dilegim bu yonde.
  • der meister  (17.03.20 22:24:42) 
kendi dengesini kendi bulacak bir sistem var. şu an virus umrunda olmayan adam, tanıdığı biri hasta olunca panikle kendini kapatacak. belli bir adımda devlet sokağa çıkma yasağı uygulayacak ve giderek bu önlemleri arttıracak.

iki yıl sürmez ama 2 aydan da kısa olmasını beklemiyorum.
  • orpheus  (17.03.20 22:57:07) 
2003'te uzmanlar SARS virüsü için henüz hayvanlar üstünde deney yaparken virüs kendiliğinden ortadan kalkmıştı bile.

Bu arada ilacın-aşının bulunması değil, piyasaya sürülüp, yaygınlaşması uzun sürer, çünkü bu yeni tip Corona virüsü, SARS ve MERS ile %80 benzer özellik göstermekte.
  • Avoiding The Puddle  (17.03.20 23:02:57) 
Bizim okulda yaza kadar bisey kalmaz dendi ama ins.


  • durgunfoton  (17.03.20 23:54:43) 
new york belediye başkanı 45 gün sonra zirveye ulaşacak dedi.
bizdeki rakamlar gizlendiği için bizdede abd kadar hasta var diyebiliriz.
45 gün sonra zirve, 2 ay zayıflaması, nerden baksan 4 aydan önce karantina bitmez.
  • aslindasorunumpsikolojik  (18.03.20 00:07:41) 
Alman Robert Koch Enstitü uzmani iki seneye yayilabilecegini söyledi. Illaki yazin hayat biraz normale dönecek ama eger Kisa kalirsa isler biraz zorlasir. Asi bulunmasi lazim.


  • bonaparte  (18.03.20 01:42:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.