[]

hasta olmayanlar gerçekten maske takmamalı mı?

mümkünse mikrobiyoloji bilgisi olan, doktor arkadaşlar yazarsa sevinirim.

mümkün olsa devlet ucuzdan satsa mesela n95 maske, işe yaramaz mı?
insnalar en azından alışverişte takıp eve gelince çöpe atarlar.

3 katlı maskeler sizce işe yarıyor mu? az bile olsa koruyuculuk sağlamaz mı?
bir doktor kenarları kapanacak şekilde siyah ikinci bi maske takıyordu çin'de, öyle yapılsa, hijyen kuralları hakkında kontaminasyon hakkında bilgili olunsa yine de fayda sağlamaz mı?


ek: eldiven öneriyor musunuz? eldivenle her yere dokunup eşyaları kontamine edip eve gelince de aynısı olmuyor mu? onun yerine sık sık kolonya daha mantıklı diil mi?

 
kendi adıma takma sebebim, elimi yüzüme/ağzıma burnuma değdirmemek.

bence işe yarar devlet dağıtabilse. hekim değilim.
ÇÖPE DİREKT ATMAMALARI GEREK HİÇ KİMSENİN. ne mantığı var o zaman? çöpten oraya, ordan başka yere sonra yine o insana bulaşır durur yine. tıbbi atık gibi ayrı şekilde çok dikkatli atılmalı. kendim bile elimi dışına değdirmeden falan atmaya çalışıyorum.

diğer soruları bilmiyorum.

son olarak bu hafta hastanede işim vardı, sadece muayene eden tüm doktorlar maskeliydi.söyleyeceklerim bu kadar.
  • rewlack  (17.03.20 20:51:14) 
az da olsa koruma sağlar


  • bir soru sorcam  (17.03.20 21:42:57) 
klinik mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı doç dr bir hocamız ile konuştuk. kendisi sağlıklı insanların maske takmasına gerek olmadığını söyledi. hasta kişilerin çevresine bulaştırmaması için gerekli olduğunu ilave etti.

eldiven yerine sık sık elleri sabunlu su ile yıkamak daha mantıklı geliyor. sunumda da el yıkamanın üzerinde çok fazla durdular. burada önemli olan elimizi, yüzümüze götürmememiz. götürmeden önce yıkamamız.

sağlıklı günler dilerim
  • baskabirsekildeolabilirdi  (17.03.20 21:48:11) 
kuluçka süresinde sağlıklı olduğunu zannedip takmazsan, ya da taşıyıcıysan ve yine aynı şekilde takmazsan etrafa bulaştırırsın yine hastalığı.

o nedenle herkes takmalı bence.

ek: sürekli kolonya kullanımının deriyi tahriş edip ufak yaralara sebep olabileceğini ve virüsün bu yaralardan da sızabileceği okudum bir yerlerde. yüzde yüz doğru demiyorum ama akılda bulundurmakta fayda var.
  • avianthem  (17.03.20 22:55:01 ~ 22:57:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.