[]

İmar affı - hukukçulara bir soru

Aşağıdaki gibi bir email aldım:

Size yapılacak işlemlerle ilgili bilgi vermek isterim.
X beyin alt kattaki daire daha önce asma katlı dükkan idi. Babam asma katı X beyden onceki ev sahibine satmış, ve o asma kat oda yapılmış. Dolayısıyla bizim tapuda ve X beyin tapusunda hisseli görünüyor. Ben zemin katı tapuda hisse göründüğü için satamıyorum. Aynı şekilde X beyin tapusuda hisseli görünüyor. Tapudaki hisseyi kaldırmak için tekrar proje cizdirecegiz. Bu proje çizimi ve tapudaki işlemler için apartmandaki diğer daire sahiplerinin izni gerekiyor. Sadece bu izin için tapuya gidilmesi veya gidemeyenlerin vekalet vermesi gerekliymis. Size vekalet örneğinide göndereceğim.

30 kere okudum yine de anlamadım. Türkçe meali nedir bunun? İzin vermenin bir sakıncası var mıdır? Bilgisi olan var mıdır?

 
İmar affı kapsamında bu dediği normal, ama imar affının süresi bitmedi mi?

Özetle bunun için vekalet verebilirsin, vekaletin içeriğini okuyalım ama, özellikle de "arsa payım aynı kalmak şartıyla" diye ekleme de yapalım.
  • John Bloor  (17.03.20 15:19:21) 
İmar affinin süresi geçti halen devam eden bir af yok daha biliyorum. Apartmanda basit tadilat yok anladığım kadarıyla esaslı bir değişiklik var ve evet diğer sakinlerin izin vermesi gerekiyor. Onlarda proje cizdirecek anlaşılmayan kısım ne anlamadım :) basit onarım olsa sizin izninize ihtiyacı yoktu ama sonradan oluşturulmuş daire var.


  • Topalordek  (17.03.20 16:30:06) 
Verilen izin içinse size bir zararı olmayacağını düşünüyorum. Aklınıza takılan olursa imardan anlayan avukat, belediye görevlisi veya mühendise danışın. Apartmanın altyapı, üstyapı ve kolon sistemi vs etkilenmiş mi onları da bir sorun komşuya.


  • Topalordek  (17.03.20 16:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.