[]

SPK lisansı yenileme eğitimi nedir?

bu yaz spk sınavına girmek istiyorum gayrimenkul değerleme lisansından. daha önce aldığım notların süresi geçmiş ve yenileme eğitimi almam gerektiği yazıyor. fakat şuan böyle bir eğitim alamıyorum. yenileme eğitimleri ne zaman alınır ve bu eğitimin içeriği nedir bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.




 
2 sene önce filan lisans yenileme eğitimi almıştım.
çok farklı konular var ve her birinin puanı var. toplamda da erişmen gereken bir puan var. bu puana ulaşabileceğin konuları seçip video eğitimlere başlıyorsun.

buradan detaya ulaşabilirsin.
www.spl.com.tr
  • teritori  (17.03.20 16:39:25) 
yenileme egitimi lisan sahibiyseniz soz konusu. duzey 3 lisansin var diyelim, butun sinavlari gecip gerekli ortalamayi tutturup lisansi aldin. aradan 3 yil gecti, yenileme egitimi alacaksin diyor spl parasini odeyip (400tl idi sanki lisans basina, hem turev hem duzey3 yenilersen 800tl) spl'nin portalindan sizin icin tanimlanan egitim videolarini izleyip yenileme egitimini tamamliyorsunuz. videolari sirf tiklayinca olmuyor, sonuna kadar izlenmesi (belli bir sure videonun akmasi)gerekiyor. bazilarinin sonunda kucuk testler oluyor. yenileme egitimi acildiktan sonra bir ay icinde izlenip tamamlanmasi gerekiyor. yoksa odenen para yanar. egitimi almazsaniz da lisans askiya alindi statusunde kalir lisansiniz. iptal olmaz ama lisans sahibi de sayilmazsiniz.


  • jimicik  (17.03.20 17:27:05) 
ama siz gayrimenkul degerleme icin bir kac sinava girdiniz onceden, gecer not aldiniz simdi de kalan derslerin sinavina mi gireceksiniz? alinmis notlarin bir gecerlilik suresi var. atiyorum ilk gectigin dersten itibaren 2 yil icinde tum dersleri gecip lisansi almadiysaniz ilk aldiginiz not da artik gecersiz. bu yenileme degil tabi, daha lisansi alma sinavi. bayagi ales'e girer gibi gidip test sinavi oluyorsunuz.


  • jimicik  (17.03.20 17:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.