[]

Emlakcinin yaptıkları / sözleşme iptal

Merhaba bugün bir ev kiraladim. Sözleşme yaptık. Yarin da içindeki kiracı çıkacakti ve temizleteceklerdi evi. Ben de ertesi gün temizletip iki gün de havalandırdıp cuma günü tasinacaktim. Nakliyeci falan ayarladım.
Bu akşam beni arayıp kiracının cuma günü çıkabileceğini söyledi. İmkanı yok dedim böyle bir dönemde. Baya uzun ısrarlar, itirazlar derken isterseniz para iadesi yapayım dedi. Yapın dedim şimdi havale. Bir sey imzalayacaksak da siz gelin buraya dedim çünkü çok uzak oturduğum yerle arası. Sonra yarin öğlene kadar haber vereceğini söyledi en son.
Sözleşme iptali yapılacaksa nasıl yapılmalı biliyor musunuz?
Durum çok canımı sıktı, yarın ne yapmalıyım sizce?
Bu arada ev sahibi ailesinden biri.
Teşekkür ederim.

 
Sözleşmeyi nerede yaptınız


  • oldumusimdi  (17.03.20 01:07:51) 
Yani noter mi ?


  • oldumusimdi  (17.03.20 01:09:25) 
Emlak ofisinde yaptık, kimlik fotokopisi falan aldılar. Ben ev sahibini görmedim ama.


  • artcilly  (17.03.20 01:09:38) 
Tekrar gidip imzaladığınız sözleşmeyi alın fiziki olarak, sizde kalan ve onların imzaladığı nüshayı da onlara verin, onlara vereceğiniz nüshada sizin imzanınz da vardır, karalayıp teslim edin.

Aslında bunlara da hiç gerek yok, szöleşmenin gerekleri yerine getirilmediği için zaten geçerliliği yok, size evi teslim edemediler ve teslim tutanağı yok aranızda.

Ha sözleşmede bunlar zaten olmuş gibi yazdıysanız (kombi, fırın, ocak, eşyalar teslim edilmiştir gibi bir ibare) o başka, o zaman kesinlikle imzaladığınız sözleşmeyi fiziken gidip teslim alın.

Emlakcının size gelmesini beklemeyin, bizim kültürümüzde yok öyle bir hayal dünyası.

Ayrıca bu ne naiflik Allah aşkına? Bugün sözleşme imzaladınız, yarın kiracı çıkacaktı, siz de öbürgün taşınacaktınız. Bu kadar iyimser olursanız çok üzerler sizi!
  • John Bloor  (17.03.20 09:03:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.