[]

Annemi Ve Babamı (+65) Köye Göndermek?

mantıklı bir karar mıdır? sağlıklarının korunması adına veya olası hastalık durumunda karşılaşabilecekleri zorluklar açısından artıları ve eksileri neler olabilir?

not1: mevcut durumda 3 katlı müstakil aile binamızda 12 nüfus yaşıyoruz.

not2: bulunduğumuz şehir ve köyümüz arası mesafe özel araçla 10 saat. referans olarak belirlenen hastaneye mevcut mesafemiz araçla 5 dk. köyümüze yakın referans hastaneye mesafe 1,5 saat ( özel araç imkanı olmayabilir ).

 
Hangi sehirdesin bilmiyorum ama ailen yemegini, temizligini yapabiliyorsa koye gitmek yerine eger sana yakinlarsa oldukları yerde de kalabilirler. Ama senin ya da bir baskasinin onlarla temasa gecmeden alisverislerini yapip kapiya birakmasi ve evden cikmamalari lazim. Eger bunu yapamayacaklarsa, yani evden cikamadiklari için bunalima girebileceklerse koy daha riskli olsa da (alisverislerini yapacaklar, konu komsu gorecekler) bu riski goze alip almayacaginiza bagli.


  • prole  (17.03.20 00:28:54) 
hali hazırda virüs kapmamışsa çok mantıklı.


  • jelly bear  (17.03.20 00:31:38) 
bence gözetim altında kalması daha mantıklı. köyde öksürmeye başlayacak, aman üşütmüşüm diyecek, dikkate alan olmayacak. zaten hastane uzakmış.


  • sttc  (17.03.20 00:59:10) 
şehirlerarası otobüsle göndereceksen hiç bir anlamı yok..
şu an kimin hasta kimin sağlam olduğu belli değil..
otobüsteki yolculardan biri gizli hastaysa otobüsteki herkese anında bulaştırır..

en güzeli evden hiç çıkmamak!
  • strobist  (17.03.20 01:36:58) 
Şuan 5 gun 10 gün tatil deseler 5 dk durmam direk uzarım.
Ailem çoluk coluk anne baba köyde bir ev var doluşuruz içine.
Zaten bizim köy normalde karantina gibi kimse uğramaz etmez dağ köyü.
Arkadaşın dediği gibi devlet hastanesi 30 dk. Tam teşekküllü devlet ve özel hastane 1 saat mesafede. Yapsanıza 2-3 hafta tatil millet kendini karantinaya alsın.
  • wolfg  (17.03.20 13:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.