[]

Son duruşmada şikayetimden vazgeçebilir miyim?

Ben müştekiyim (katılan). 1,5 sene önce başıma bir olay geldi. bir adam banyo penceresinden evime girdi. benim evden çıkmamı engellemeye çalıştı, bu sırada yüzümde bazı çizikler de oldu (tırnak). ben kaçarak kurtuldum.

konut dokunulmazlığının ihlal edilmesi, basit yaralama, huzuru bozma" şeklinde savcılık davayı açtı.

ancak bugünkü duruşmada iş karmaşıklaştı, benim duruşmadaki ifadelerimle birlikte hakim, "cinsel amaçla hürriyetinden alıkoyma" konusunda da suç duyurusunda bulundu ve bunu da dosyaya ekledi. bu arada duruşma esnasında bir olayı hatırladım olayla ilgili (fakat bunlar ifademde yer almıyor fakat yer alması gerekebilir). bir sonraki duruşmada bunu da hakime ifade edebilme imkanım olacak mı?

gelelim asıl meseleye. şaşıracaksınız ama ben şikayetimden vazgeçmek konusunda çok düşünüyorum çünkü şu an bu durumda sanığın yargılanacağı suçlar arttı. tüm mağdurlar en ağır cezanın verilmesini ister ama ben istemiyorum. çünkü bu kişi 5-10 sene arası hapis cezası alırsa, cezanın ağırlığı ve etkisinin yaratacağı öfke ve psikolojiyle sanık cezaevinden çıktıktan sonra bana gerçek anlamda zarar vermesinden korkuyorum. yani ben çok korkuyorum. bu durumda sanığın bana karşı öfke beslememesi için şikayetimden vazgeçebilir miyim? ve gerekçemi aynen bu şekilde sunabilir miyim?

(saçma mı düşünüyorum bilmiyorum ama psikolojim bozulmuş da olabilir)

 
Lütfen bu şekilde düşünüp şikayetinizden vazgeçmeyin. Ne demek banyo penceresinden evinize girmeye kalkıp, sizi evinizde alıkoymaya çalışması? Üstelik aranızda boğuşma yaşanmış. Sizi öldürebilirdi, size tecavüz edebilirdi, evinizi soyabilirdi. Siz hayatınızı ucu ucuna kurtarmışsınız.

Bu kişi tanıdığınız ya da bir olay yaşadığınız biri dahi olsa bu şekilde davranmaya asla hakkı yok.

Bu süreçte yani 1.5 sene boyunca size zarar veren kişinin zaten tekrar zarar verme girişimi olmamış ve Sizinle şikayetinizden vazgeçmeniz için aracı amacıyla iletişimde kurmamış anladığım kadarıyla. Sizin endişenizi anlıyorum ama şikayetinizi vazgeçseniz yine sizinle uğraşabilir.
  • GoodMorningTeacher  (17.03.20 00:38:25) 
öncelikle saçma düşünüyorsun. sen vazgeçsen bile kamu davası olarak devam eder. her türlü ceza alıcak zaten. avukatın yok mu?


  • scudman1  (17.03.20 01:13:42) 
Saçma düşünüyorsun +1
Anlamadığım ilk anda neden direk bu sonradan eklenen konu eklenmemiş. Benim aklıma okurken direk tecavüze yeltenme ihtimali geldi.

  • valarmurgulis  (17.03.20 01:25:50) 
O hatırladığın olayı burada anlatmazsan alacağın cevap vazgeçme olacaktır ki artık vazgeçemezsin kamu davası oldu


  • yeliz adeley  (17.03.20 01:38:26) 
şaka mı bu? adamın ortalığa salınmasına neden olup, başka kadınlarında başına aynı şeyin gelmesine nasıl vicdanınız razı gelecek peki? adam size kafayı taktıysa, şikayetinizden vazgeçseniz bile musallat olabilir.

çok çok yanlış düşünüyorsunuz. sakın vazgeçmeyin.
  • anarsika  (17.03.20 01:41:58) 
şikayetinden vazgeçersen bu adam yine peşinde dolanabilir.. bunun bi garantisi yok..

malum şahıs hapis cezası aldıktan sonra başka bir yere taşınabilirsin..
tamam biraz masraflı olacaktır ancak bu şekilde korkularından da kurtulabilirsin.. psikolojin de düzelir..
  • strobist  (17.03.20 01:42:41) 
Bence de vazgeçme. Vazgeçersen korktuğunu anlayıp cesaret bulur. Çıkmadan oradan taşın+1

Bu arada soruya yanıt vermek zorunluluğu; kendini savunabilme yetisini kaybettirecek bir durum yaşanmadığı için evet vaz geçme hakkınız var ve ceza almadan kurtulacaktır.
  • neysene  (17.03.20 03:02:40) 
Ceza almadan kurtulursa aslın tekrar deneyebilir, nasılsa birşey olmuyor diye. Hele bir hapis yatsın, içerde anası bir ağlasın. Çıktığında tekrar oraya dönmemek için sokak hayvanlarına bile kötü davranmaz.

Geçmiş olsun, şimdiden evinizi taşıyın ve kendinizle ilgili iz bırakmayın geride. Kafanız rahat olur ve kendinizi güvende hissedersiniz.
  • John Bloor  (17.03.20 09:12:11) 
Ne cesaret ya! Adama bak! Çok geçmiş olsun. Pencereden giren biri siz şikayetinizi geri alınca size tekrar geri gelmeyecek mi?

Ben de yakın zamanda, korkup geri çekilirsem, daha fazla rahatsız edilmem diye düşündüm ve şikayetimi uzlaştım diye geri çektim. Düşündüğümün tam tersi oldu, daha fazla rahatsız edildim. Korktuğumu anlayan başka kişiler de rahatsız etmeye başladı.Vazgeçmeyin lütfen!
  • banacevaplazım  (17.03.20 10:52:27) 
önlemini alırsın 10 sene sonra


  • ShadowOfMoon  (17.03.20 13:27:07) 
O adam için şikayetinden vazgectikten sonra bu sefer aynısını yaparsa gelip nerde bu devlet diye başlık acmazsin, destek aramazsin umarım. Adliyeyi kolluk güçlerini o kadar meşgul etmişin senin yüzünden bekleyen davalar mutlaka olmuştur. Onlarıda düşün karar ver. Şikayetinden vazgeçsen indirim nedeni olabilir cezada. Kamu davası halen devam eder.


  • Topalordek  (17.03.20 17:15:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.