[]

Eskişehir, İzmir, Antalya ya da Çanakkale üniversite tercihi.

Selam sevgili ekşiduyuru üyeleri. Çok kararsız kaldığım için böyle bir başlık açma gereği duydum. Bir aksilik olmazsa bu şehirlerden birinde okumayı düşünüyorum. Bu tarz başlıklar daha önce de açılmış lakin güncellik açısından tekrar açma gereği duydum. Aslan Eskişehir istiyordum ama giden arkadaşım çok soğuk ve eskisi gibi olmadığını söyledi. İzmir de artık balon diyorlar. Antalya bu noktada cazip geliyor. Çanakkale'yi eklememin sebebi de giden tüm arkadaşların çok mutlu olması. Öncelikli amacım sosyal ortam.




 
bölüm yok, şehirde birden çok üniversite varsa hangisi yok hiçbir bilgi yok.

üniversite seçerken sadece şehre bakıyorsan işin zor derim. öncelikli amaç sosyal ortam olunca, 4 sene süper takılırsın sonra herkes hayatına devam eder sen çat diye kalırsın.

tekrar düşünmeni öneririm pek çok şeyi.
  • aguen  (16.03.20 23:50:05) 
Bir üniversite tercihinde "öncelikli" amaç nasıl sosyal ortam olabilir? O zaman kafana göre ev tut hepsinde birer sene, okulla da uğraşma. Sırf takıl ortamlarda..

Üniversite kalitesi olarak İzmir'dekiler diğerlerinin hepsinden iyi. Sosyal ortam olarak çok övülen Eskişehir (ki iki kez gidip çok sevdim) İzmir'in yanında sönük, Çanakkale zaten emekli şehri (ki bence Türkiye'deki en güzel şehir ama ortam yok pek). Antalya bi nebze daha iyidir muhtemelen, İzmirle başa baş gidebilir bilmiyorum pek hakim değilim.

Yine de pek sağlıklı bir soru ve karşılaştırma değil. Ortam için ünviersite mi seçilir yahu..
  • nundu  (16.03.20 23:52:35) 
Halihazırda Marmara'da ingilizce işletme okumaktayım. Beklediğimi pek bulamadığım için yatay geçiş yapıcam. İşten yana bir sıkıntım yok. Lise bitene kadar hep ders çalıştığım için bir daha gelmeyecek olan bu seneleri olabildiğince güzel geçirmek istiyorum. Aslında biraz da bu sebepten işletme seçtim diyebilirim. Hukuk filan da tutuyordu. Eskişehir için Anadolu, İzmir için Ege ya da 9 Eylül fark etmez. Antalya için de Akdeniz düşünüyorum. Hayatım İstanbul Bursa Yalova ekseni arasında geçtiği için hiçbirini görmedim.


  • denpeh  (17.03.20 00:07:15) 
farabi falan yapın o zaman. bunun için şehir değiştirmek çok gereksiz.


  • anarsika  (17.03.20 01:45:59) 
Deü'de aradığınız ortamı (özellikle iibf' de, fakat işletme fakültesi ayrıydı sanırım) çok kolay bulursunuz hatta içinden çıkamayabileceğiniz kadar ortamın müptelası olabilirsiniz. Tam dediğiniz kafa. Fakat övmek için söylemiyorum, gençlik gençlik diye böyle ortamlarda ömür geçirip sonra keşke daha yararlı bir şeyler yapsaydım düşüncesine kapılmak da var. Diğer şehirleri bilmiyorum ama Antalya hakkında pek iyi şey duymadım.


  • amugochi  (17.03.20 05:41:04) 
marmara ingilizce işletme diploması yerine deü, ege, çomu, akdeniz veya anadolu diplomalarının getireceği prestij kaybını düşündünüz mü?

istanbulda bile bulamadığınız ortamı izmir, antalya, eskişehir veya çanakkalede bulabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? ortamı bulmak veya yaratmak size bağlı, istanbulda bulamadıysanız diğer alternatiflerde bulabilme ihtimaliniz çok düşük.

birinci sınıf olduğunuzu varsayıyorum: ikinci sınıf için merkezi yerleştirme puanı ile egeye yatay geçiş yapın, sonra okulunuza geri dönün, egedeyken farabiye başvuru yapın, üçüncü sınıfta farabi ile akdenize gidin, akdenizdeyken erasmus başvurusu yapın, dördüncü sınıfta eramusta olun ve dönünce marmaradan diplomanınızı alın.
  • halanne  (17.03.20 11:07:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.