[]

Namaz kılmayan neden cehenneme?

Arkadaşlar herşeyi anlıyorum fakat yaradan ibadet etmediğimiz için neden bizi yakıyor. Ben yaratılmak istemedim ki şükür anlaminda namaz kilayim? Sizce?




 
Böyle olmaz argüman.
Diyorum ki, dünyaya gelmeyi istedin. Sana sordular hatta kendin başvurdun. Dedin ki, Allahım beni dünyaya gönder, orada sana iyi kulluk yapayım sonra ölünce daha iyi durumda olayım. Sana dediler ki, böyle gidersen daha iyi kulluk yaparsın tabi, hafızanı silip öyle yollayacağız ki kendin doğru yolu bul.
Buna karşı çıkabilir misin?
  • kisa  (16.03.20 22:37:22) 
ya kabul edersin ya kabul etmezsin. şu mantıklı bu mantıksız, şuna uyarım buna uymam, ben şöyle yapmadım ki o benden bunu istiyormuş gibi bir durumun yok. inanç (iman etmek) üstün gelmeli. zaten yaratılmak istemedim ki çok saçma bir argüman noktası. nereden biliyorsun yaratılmak istemediğini?


  • xvyz  (16.03.20 23:06:08) 
inanç rasyonel değildir.
mantık aranmaz.
tartışmayı yaptığın alan farklı/yanlış.
  • jimjim  (16.03.20 23:24:25) 
Şu an ölmekte istemiyorsan, yaratılmandan dan dolayı mutlusundur. Yaratılmadan yani yoklukta 'isteyebilmek' nasıl mümkün oluuor? doğrusu anlamsız.

İmanını muhafaza etme noktasında namaz ve diğer ibadet ve ameller önemli. Farz vacip sünnet müstehab olarak yapılması gereken ameller vardır.
Kalbim temiz demek anlamsız bu noktada. Dinen samimi bir teslimiyet lazım. İnsanı secdeye götürmeyen iman cennete nasıl götürsün diye.
Biz yaratıldık ve aciziz, zayıfız dinin emirlerine uymak mükellefiyetimiz var. Burada nefsin arzuları her ne ise tersini yapmakta fayda var. Hayat, sadece bu dünya ile sınırlı değil.
  • Erva  (16.03.20 23:29:22) 
alemde var olmanın amacı tekamül. yani ruhani evrimini tamamlamak. bunun için yapılması gereken bir çok şey var ve bunlardan bir tanesi de ibadet.
ibadetin türlü türlü çeşidi var. hepsini yapmak lazım, namaz da bunlardan biri. (namazın islam öncesi dinlerde de var olması onu yalan ya da başka dinlerden gelmiş yapmaz bu arada. zaten dinlerin özü bir)

bunu vücut sahibi olmak için spor yapmaya benzetebilirsin. 6 aylık bir süren var, bu süre içesinde sistemli bir şekilde çalışıp, dışarıdan bakınca anlamlı olmayan hareketleri yapman gerekir. eğer yaparsan mükafatını alırsın. ancak yapmaz isen -ve sözgelimi 6ıncı ayın sonundaki bir etkinlik varsa ve o etkinlik için iyi görünmek istiyorsan, son günlerde çok yoğun çalışır ve acı çekersin.

yaratıcının bizi cehenneme atacağına ya da kimilerinin söylediği gibi "kızgın saç üzerinde" bize namaz kıldıracağına inanmıyorum. aslında bunlar verilen örneklerin yanlış anlaşılmasından başka şeyler değil.

yaratıcıyı hissetmek ve ona yakın olmak tarif edilemez ve insanüstü bir duygu. eğer bu duyguyu hissederseniz, ondan bir adım uzak kalmak bile acı veriyor insana. bu öyle bir acı ki ister ateşler içinde yanmak de, ister buzlar içinde donmak.

bahsettiğim duyguyu tatmamış olan insanlar için verilecek bir örnektir cehennem motifi.

eğer biz dünyadayken yaratıcıya yakınlaşmak için elimizden geleni yapmazsak, ilerleyen zamanda öyle bir pişmanlık duyacağız ki, tekrar dünyaya gelmek isteyeceğiz. bu öyle bir pişmanlık olacak ki, verdiği acı ateşlerde yanmak gibi olacak.

bilip bilmeden de dinin ne kadar saçma olduğunu söylemeyin. din değil saçma olan, sizin inançlarınız. müslüman bile olmayan insanların din hakkında kestiği ahkamlar yüzünden inancın kendisini suçlamayın. suçlayacağınız şey insanların inançları olsun çok isterseniz, ama dinin kendisi değil.

gerçek islam bu değil diyen insanlarla sürekli dalga geçmeyin. gerçek islam bu değil gerçekten. ve onu görmedik nerede bu demeyin. gerçekten görmediniz. gören de çok az zaten. önceden yüzde 3ü geçmez diyordum iman sahibi insanlar için, şimdi diyorum ki %2 olsa büyük bir oran.
  • biseysorcaktim  (16.03.20 23:44:50) 
Allahın merhameti gazabını geçmiştir (ayet meali)

Namaz kılanın cenneti garanti olmadığı gibi kılmayanın cehennemi garanti değil (ayetlerin tefsirin cıkan sonuc denebilir)

Şeytan sizi allahın merhametiyle aldatmasın (ayet meali)

Yani durum bıcak sırtı ne olacağını allah bilir bunu yanında cehennemlik gözüyle bakılıp sırf bir köpeğe su verdi diye cennetlik olan sırf bir zinadan dolayı ömrü boyunca yaptığı ibadeti heba olan da var
  • yeliz adeley  (17.03.20 01:46:08) 
diğer 3 mezhepte namaz kılmayanın öldürüldüğünü, hanefide ise dönene kadar hapsedildiğini de unutmayalım


  • egokalp  (17.03.20 03:07:53) 
islama göre namazı şükretmek için kılmıyorsun ki, mecbur olduğun için kılıyorsun.
yakılma kısmına gelince, allahın emrine uymadığın için (günaha girip) yanacaksın.
hatta bu canı ben istemedim, al geri veriyorum da diyemiyorsun, intihar etmek de günah (yasak).
ben sevmedim çıkayım bu dinden desen, o da yasak.
  • prizmatik  (17.03.20 03:31:18 ~ 03:32:50) 
Namaz kılmadıgınız ıcın cehenneme gıdecegınızı sıze kım soyledı, bunu nerede cıkardınız?
Zıhnınızde olan ‘tanrı’ sızı kucukken yapmadıgınız eylemler ıcın cezalandıran anne babanız olabılır mı
Zıhnınızde kalıplasmıs tanrı kavramından kıurtulup Allah’ı anlamaya calısırsanız, o zaman daha ıyı fıkır sahıbı olabılırsınız.

Ayrıca bır sorunuz var, sorunuzu sorunun sahıbıne sormanız daha uygun olmaz mı ? Allah’a sorabılırsınız bu sorunuzu, cevabı gonderecegınden emın olursanız cevabı gonderır de ayrıca :)
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (17.03.20 03:43:54) 
Sadece namaz kılmadığın için cehenneme gidilmez, namaz kılsan dahi günahın sevabından çoksa cezan kadar yine cehenneme girersin.

Özetle imanın varsa ebedi cehennemde kalmazsın, eninde sonunda cennete girersin, imanını koru küfre düşme yeter.

Ama hem namaz kılmayıp hem de "namaz kılmak şart değil" dersen Allah'ın ayetlerini inkar etmiş olursun, küfre düşersin.

Hiç bir günah insanı kafir etmez, imanını koruduğun sürece eninde sonunda cennete girersin. Günahın sevabından çoksa sana kesilecek ceza kadar cehennemde cezanı çeker çıkarsın.

Siz önce bir imanınızı kurtarın da, Allah nasip ederse namaz da kılarsınız diğer ibadetleri de yaparsınız.
  • John Bloor  (17.03.20 09:25:07) 
Sana saçma gelen bir şey varsa inanmazsın, araştırırsın, okursun. Hala kafana yatmıyorsa da demek ki bana göre değil, inanan inansın ben inanmıyorum dersin.

Hem inanıp hem de sorgulamak mümkün değil ne yazık ki...
  • kimlanbu  (17.03.20 09:33:43) 
eğer böyle düşünüyorsan imanın da zayıftır. dinin özü sorgulamak değil, itaat etmektedir. allah'la sözleşme yapılmaz, itaat edilir.


  • nickini degistiren yazar  (17.03.20 09:39:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.