[]

akıl sağlığınızı nasıl koruyorsunuz?

cumartesi günü "why do we act now" tadında bir yazı okuduktan sonra sabah 5te panik atak geçirdim. ben 25 yaşındayım ama anne babam var ailem var, nişanlım evlilik arefesinde askere gitti, görüşler iptal edildi (evet mantıklı olan) askeriye temiz olursa onların orada tutulma ihtimali var. kimse ciddiye almıyor, alan bir kesim de deli olarak görülmemek adına (ben gibi) kendi kendine deliriyor.

cidden aklımı kaçırmama çok az kaldı, özel hayatımı, kariyerimi, yurt dışı planlarımı her şeyi etkiledi. tüm dünya bu şekilde evet ama boku yemiş durumdayım. nasıl sakin kalıyorsunuz?


 
Ben de kabullenmiş değilim bunu ama büyük lider Sylvanas Windrunner şunu demiş : "in the end, death claims us all" o yüzden delirmenin pek yardımcı olacağını düşünmüyorum, önlem alıp beklemekten başka yapacak bir şey yok.


  • devorgilla the gunslinger  (16.03.20 09:01:22) 
demirel babanin bir sozu var " meseleleri mesele etmezsen ortada mesele kalmaz"
şakasi bir yana, tamam ölüm falan oluyor ama cok abartildi bu olay medyanin vasitasiyla, sen normal hayatina devam et, mumkunse temizlige bir tik daha ozen goster yeter, gerisine de ne olacaksa olsun de, ne bu telas ya, yaşa hayatini gitsin, zaten bombok dunyada bombok bir hayat yasiyoruz, baska bir alemin cehenneminde gibiyiz, gitsen ne olur kalsan ne olur, ne bu hayat korkusu yasam sevgisi..
normal hayatini yasa ne olursa olsun ki biseyde olmaz, ihtimal hala milyonda bir degil..
boyle bakarsan ne panigin kalir ne atagin
  • alttaraf  (16.03.20 09:40:22) 
@alttaraf bundan 6 ay önce olsaydı ölmek umrumda olmazdı. ama son 1ayda yurt dışından iş teklifi aldım, 6 senedir uğraştığım bir şeyi elde ettim ve sürecim başladı, süreç başlayınca erkek arkadaşımla 2021'de evlenecekken onu öne çektik ve mayıs'ta gün aldık, o askere gitti ve her şey tepetaklak oldu. eğer elde ettiğim bir başarı, mutlu olmak için bir umut olmasaydı elimde hayatımın bir anlamı yoktu.

temizlik açısından da zaten obsesif komplusif bozukluğu olan biriyim, şu an tüm dünya benim gibi yaşamaya çalışıyor ama benim normalim buydu... daha fazlasını yaparsam cildim yere düşecek yavaşça
  • dedi ayca  (16.03.20 10:05:38) 
çok büyütmüşsün. daha 25 yaşında ne gördün ki bu hayatta. 70 yaşındaki baban/deden darbe toplu ölüm, katliam herşeyi gördü. 1 seneye her şey unutulur. 34 şehidi veya elazığ depremini hatırlıyor musun?


  • mikahakkinen  (16.03.20 16:02:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.