[]

vajinismus hk.

daha önce hiç ilişkiye girmemiş biri bunun kendisinde olup olmadığını nasıl anlayabilir? daha önce olan belli bir noktaya kadarki yakınlaşmalarda bir sorunu veya tereddütü olmamışsa yine de tam bir birliktelik sırasında bu durum kendisinde ortaya çıkabilir mi?




 
Nasıl anlayabilir? Cinsel Terapi bilgimle şöyle diyebilirim: Penisin vajinaya yaklaşmasının hayali bir korku - kaygı ve kasılmaya yol açıyor mu? Aynı zamanda mastürbasyonda penetrasyon varsa üstteki durumlar (korku kaygı vb) ne halde?

Bu kişi danışanım olsa öyle sorardım.
  • kesköse  (15.03.20 19:06:15) 
Ve çıkabilir evet, onu da eklemeliyim.


  • kesköse  (15.03.20 19:09:32) 
anlayamaz.


  • nuisance  (15.03.20 19:29:08) 
Anlayamaz, o anı yaşaması lazım.


  • sta  (15.03.20 19:35:55) 
Yakınlaşmayla cinsel ilişki farklı bir şey bence. Ordan anlayamaz.

Ama belki hayal edebilir? Orada geriliyorsa bir fikir verebilir.

Çok iyi bir terapist duygusal dünyasına bakarak da anlayabilir, vajinusmus bedenselin yanında duygusal dünyaya da etki edebiliyor. Erkeklerin bazı yönlerini, eril enerjiyi kabul etmemek, sindirememek gibi semptomlar oraya çıkabilir. Tabii bu varsayımda kalabilir.

Not: tedavisi çok kolay bir hastalık diye duydum psikiyatrist hocalarımdan.
  • damba  (15.03.20 19:58:26) 
eski sevgilimde vardı. ilişki denemeden anlayamaz.


  • makinelere tapan adam  (15.03.20 20:15:07) 
yine de çıkabilir.

varsa, kesin olduğunu anlayabilir ama olmadığını anlayamaz.

ayrıca tersi bir konu da mümkün,ilk birliktelikte olmazsa bunun sebebi başka bir şey de olabilir.yani penetrasyon gerçekleşmedi kesin bi problem var demeye gerek yok.
  • jimjim  (15.03.20 21:05:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.