[]

Yurtdışından gelip 14 günlük karantina izni almak

7 gün önce, bu karar açıklanmadan önce Almanya'dan döndüm. Açıkcası gittiğimde de zaten çok topluma karışmadım evdeydim. Her ihtimale karşı geldiğimden beri biraz temkinliyim ancak işe gitmek mecburiyetindeyim. Yurtdışından geldikten sonra 14 gün kaarantina kararı çıktı. Çıkan haberlerde kamu görevlilerinin 14 gün içinde gelirse pasaportla gidip sağlık ocağından bile rapor alabileceğinden bahsediyor. Özel sektörü belirtmemişler. Durumu yaşayan gören, bilgisi olan var mı?

Not: şirkete bu durumdan bahsetmek istemiyorum, öncelikli amacım rapor alıp gitmemek. Olmazsa mecbur konuşacağım.


 
şirketin her türlü haberi olmayacak mı ?


  • fezagezgini  (15.03.20 14:01:29) 
bizimkiler "yıllık izin" kullanıp gelmeyin dediler mesela. Rapor alabiliyorsan bak ama.


  • nhk ni youkosu  (15.03.20 14:50:04) 
bizim şirket görevli olarak gideseniz 14 gün idari izinli karantina da kalabilirsiniz ama tatile gittiyseniz 14 gün yıllık izninizden düşmek koşulu ile karantinada kalacaksınız diye mail attı. Öncesi vs nasıl bir tavır izlerler bilemiyorum.


  • basond  (15.03.20 15:05:59) 
@nhk ve @basond aynı durumdan ötürü şirket bilsin istemiyorum. Hastaneler verecekse rapor o şekilde almak daha iyi.


  • maxilian  (15.03.20 15:37:57) 
Evet bu konuda kesin bilgi veren bir yere rastlayamadım. Çogüzel "Yurt dışına giden kişilerin dönüşlerinde 14 gün kendilerini evde izole etmelerini..." diyorlar ama nasıl olacak bilgi yok. Çalışan napsın şimdi?
184'ü aradım size döneceğiz dediler 12 saat oldu dönen yok.

  • maxilian  (16.03.20 00:57:05 ~ 00:57:33) 
Rapor almaya giderken maske takın lütfen. Buralarda çalışanların şüpheli hastaların başvurması durumunda nasıl korunacağına dair bakanlık hiçbir önlem almamış durumda. Hasta hissetmeseniz de takın.


  • snape i başından beri tanırım  (16.03.20 02:41:29) 
şimdi tekrar okudum ve düşündüm. şirketle konuşun, şu anda sağlık kurumlarına bunun için gitmeyin. kabul etmek zorunda, aksi halde bakanlığın kararına aykırı hareket etmiş olur şirket.

siz şirketle konuşmayacaksınız diye şu ortamda riski alıp insan içine çıkmamalısınız sori.
  • snape i başından beri tanırım  (16.03.20 20:51:05 ~ 20:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.