[]

sony a6x00 vs canon 77d, 200d

merhaba, bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. maksimum 5000 lira bütçem var. lens için şu an bir bütçem yok ama ileride olacak. 6-7 ay ekstra bir lens alamıyorum yani.

ilk başlarda aynalı dslr'lara yönelmiştim. 77d'lere kadar yükselmiştim. fakat yine de kafamda bütçeyi zorlamadan 200d+ortalama bir lens almak vardı. fakat yaptığım araştırmalarda herkes aynasızları öve öve bitirememiş. özelikle sony a6000'ler tam bir f/p ürünü diyorlar. fakat bunların da lensleri ve lens kitleri pahalı diyorlar.

benim için günlük kullanımda dağ bayır, tatil ve özel anlar için bir makine alma düşüncesi ağır basıyordu. ancak kısa film gibi suları da çok sevdiğim için iyi video da çeksin istiyorum. video konusunda da a6000'ler canonlardan daha iyi diyorlar. en azından 8bit 4k çekiyor.

kompakt dijitaller ilk çıktığı vakit de dslr'lar ölecek artık hep bunlardan olacak vs. tarzı yorumlar hatırlıyorum. aynasızlara da bir ön yargım var. bu işten anlamıyorum tabii.

sizce ne yapayım? max 5000 bütçe. ve bir tecrübem yok.

 
aynasıza niye ön yargın var? aynalıların yapıp aynasızın yapamadığı hiçbir şey yok. aksine, aynasızların yapamadığı çok şey var aynalılara göre. pazar payına sahip en büyük 2 oyuncu aynasız teknolojide geride kaldığı için aynasızlar kullanıcıları tarafından kötülendi, önyargı oluşturuldu. canon ve nikon sony'nin 5 sene önce yapabildiğini yeni yeni geçen sene yapmaya başladıktan itibaren aynasızların daha iyi olduğunu yavaş yavaş söylemeye başlayacaklar.

günlük kullanımda her yere götüreyim diyorsan aynasız almalısın, bu çok net. alpha serisi kullanıcısıyım, makinemi montumun cebine atıp öyle geziyorum. fotoğraf çekmek için özellikle gezmene gerek yok, bunun değerini bu lükse sahip olmayan bilemez. fotoğrafa nasıl yaklaştığınla ilgili biraz da, manzara çekicem diyorsan günlük yanında taşımanın çok bir faydası yok ama sokak çekicem insan çekicem diyorsan kesinlikle aynasız. sony olmak zorunda değil, fujinin fotoğraflarını daha başarılı buluyorum ama işin içine video girince sony tek seçenek kalıyor. 4k istiyorsan 6300 en aşağı seçeneğin ama onun sıfırı kit lensle bile bütçenin üstünde kalıyor. ikinci elden korkma, gayet temiz makineler var piyasada; bu şekilde bulursun bütçene uygun 6300.
  • Bruce  (14.03.20 21:28:45 ~ 21:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.