[]

corona virusu kargo yoluyla bulaşabilir mi?

italya ve abd'den 2 paket bekliyordum da :(




 
Son bilgilere göre kuru zeminde 72 saate kadar yaşayabiliyormuş. Kargoyu eldivenle teslim alıp paraüstünü de eldivenle alıp pakedi de kolonyayla silerseniz sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.


  • deer hunter  (14.03.20 21:00:46) 
Evet bulaşabilir. Gelen paketlerinizi, eldivenle ya da peçete gibi aracılar açın. Kargonun sarılı olduğu naylonu çöpe atın. Gelen ürünü de mümkünse evin bir köşesinde bir iki gün boyunca bekletin. Çıplak elle temas etmeden önce ya kolonya ya da dezenfektan ile ürünün temizliğini sağlayın.

Virüsle alakalı 'kesin' verilere sahip değiliz. Yüzeylerde ne kadar kalıcı, ne kadar bulaşabilir kesin bir şey demek güç. Ama önlem almak en doğrusu olur. Hiç riske girmeyin. Evin içersine sokmadan girişte, bi kutuda poşette ya da balkonda kalsın bir iki gün.
  • GoodMorningTeacher  (14.03.20 21:07:03) 
Evin içinde atıl bir vaziyette bir gün bekletip sonra açın. İtalya'dan ya da ABD'den gelecek olan kargodaki virüs yaşayamaz ama kargocudan dolayı bulaşabilir.
Benim Çin'den kargom geldi Ali Express'le. Hiçbir sorun yaşamadım.

  • chitosan  (14.03.20 23:40:16) 
bence dıdısının dıdısı ama sen bilirsin yine, 2-3 ay sonra bu soruya gülüyor, bir sene sonra gülmekten yarılıyor olacaksın. kuru yüzeylerde su kadar saat yasıyor muhabbeti kolunu agaca çarpıp kesersen yada dagda bayırda dusup dizini kanatırsan tetanoz olursunla aynı, teknik olarak aşı olman lazım yoksa tetanoz olup ölürsün, ama bu kağıt üstünde, genelde bir numara olmuyor. benim tavsiyem çok takılma... elrrini ykra..


  • bluewhale  (15.03.20 01:57:10) 
Şarbon değil bu hocam. Kimse sizi öldürmeye çalışmıyor. Derin nefes alın. Kargoda sorun yok. Nette milyon tane kaynak var bununla ilgili. Onlara inanmayıp bize mi inanıcan? Basur bulaşıyomuş italyadan gelen kargoyla.


  • Tears of Devil  (15.03.20 11:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.