[]

Oscar Wilde Mutlu Prens kitabından bir bölüm hk.

merhabalar.
kitap yanımda olmadığı için karıştırıp bulamadım.
hikayelerin birinde denizde bir kumar oynama bölümü vardı. orada sürekli kaybeden küfürbaz biri vardı. orada kahramanımız küfürbaz kişiye bir not veriyordu.
notta; "çok küfür etmek küfrü bozar. küfür yerinde ve seyrek edildiği zaman etkilidir. küfür etmek iyi el gelmesini sağlamaz." manasında bir pasaj vardı.
bu pasajın orijinal dilindeki ve çevirideki halini bulabilecek var mı?
umarım kitabı doğru hatırlıyorumdur.
şimdiden çok teşekkürler.

Merak edenler için edit: Mutlu son.
*Kitap Jack London Güneşin Oğlu.
*Pasaj; "Bir küfür, doğru yerde ve nadiren kullanıldığında etkili bir şeydir. Çok fazla küfretmek, küfrü bozar.
Not: Bir küfür, kağıt dizisini değiştirmeyeceği gibi, rüzgarın esmesini de sağlamaz."

 
selam,
bu kitapta; mutlu prens(kırlangıç kırlangıç küçük kırlangıç...), harika fişek (düğün öncesi şenlik, fişek falan konuşuyor) , bencil dev , bülbül ve gül, bir de değirmenci-hans'lı öyküler var. hatırladığım kadarıyla denizde geçmiyor hiçbiri.
başka bir detay hatırlıyor musunuz ona göre bakayım?
  • jimjim  (14.03.20 19:31:38) 
selam.
hikayeler şeklindeydi. bahsettiğim hikayede esmer tenli bakımlı zengin bir gemi sahibi vardı. bu gemi sahibi kendisine kirasını vermek istemeyen bir kaptanla tartışıyordu. kaptan buna saldırıyor ama başaramıyordu. gemi sahibi bundan parayı zorla alıyordu.
bir de hatırladığım. bir adam borcunu ödemek için kaptanla kumar oynuyordu. adam bir kaç el kaybedip bahsi arttırıp kaybettiklerini kazanıyordu. bunun yasak olduğunu billiyordu ama kaptan sabrediyordu. böyle 2-3 kere kaybettiklerini kazandı ama en son bahsi arttırıp kaybetti. ve kaptan buna bahsettiğim notu verdi. her gün uyandıktan sonra bu notu okumasını şart koştu.
hikaye denizde geçmiyor da olabilir. ama gemi vs. hatırladığım net detaylar. kafamda canlanan sıcak bir iklim. yaşlı bakımlı güçlü zengin bir ders verici adam/ onu dolandırmaya, parasına yatmaya çalışan bir iki adam/ kum/ güneş :D
lütfen doğru kitap olsun. yoksa şimdi bir de bu kitabı bulmak zordunda kalacağım:):)
  • cahs  (14.03.20 20:51:36) 
üzgünüm, başka kitap :(
mutlu prens elimde, göz attım ama böyle bir hikaye yok.
ama merak ettim, bulursanız bana da yazın hangi kitap olduğunu.
lord arthur'lu kitabında mıydı acaba :/
  • jimjim  (14.03.20 20:59:04) 
aaaaaaaaaaaaa şu anda kötü oldum. şimdi son 1 yılda okuduğum kitapları hatırlayıp onları gözden geçirmem gerek :):)
çok teşekkür ederim en azından artık doğru yerde arayacağım:) bulursam yazacağım kitabı.

  • cahs  (14.03.20 21:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.