[]

Düsseldorf'u Nasıl Bilirsiniz?

Selamlar,

Şehirde daha önce hiç bulunmadım. Ev kiraları, şehir, dışarıda yeme içme, insanlar, Türk'lere yaklaşımlar vs vs. aklınıza gelebilecek her konuda yoruma açığım :)

Berlin, Munih ve biraz Stuttgart'ı bilirim. Buralarla da kıyaslayabilirsiniz.

Sevgiler.

 
iki yil kadar yasayip bir bucuk yil once berlin'e tasindim.

ev kiralari normal. disarida yeme icme normal, cok asiri fazla opsiyon yok ama yeterince var.

buyuk bir japon populasyonu var. japon restaurantlari cok fazla o yuzden.

havasi fena degil. cogu alman sehri gibi kis aylari kotu ve kislar uzun ama berlin'den cok daha iyi bence.

lokasyon olarak sahane. koln, belcika ve hollanda'ya yakin olmasi cok hosuma giderdi benim.

sehir genel olarak yesil. yani boyle munih'teki englischer garten ya da berlin'deki tiergarten gibi yerleri yok ama zaten her yer yesil ve guzel ve huzurlu.

suc orani eskiden bayagi dusuktu. hala da oyledir. zaten dunyanin en yasanilabilir sehirlerinden secildi bircok defa.

is imkani, expatlar icin yok denecek kadar az. genelde koln'e giderdi arkadaslarim is icin.

turk'lere yaklasim konusunda sanirim bende bir problem var. almanya'da nereye gitsem turk oldugum icin arti ya da eksi puan kazanmadim. normal iste. gerci munih haric.

dusseldorf'ta almanca sart gibi neredeyse. yani devlet daireleri, restaurantlar filan. berlin'e kiyasla.

kucuk bir sehir oldugu icin icerideki sicakligi ozluyorum. fortuna maclari oldugu zamanlar altstadt filan mesela.

ren nehri bence basli basina bir guzellik. altstadt'i da hala cok ozlerim. alt bier ictigim en guzel biralardandi. ulasimi da harika. nezih bir sehir iste. is imkani daha fazla olsaydi sanirim dusseldorf'ta olebilirdim. imkaniniz olustuysa gidin derim :)
  • tannen  (15.03.20 00:21:40) 
Ben bir süredir Düsseldorf´un kuzeyinde yasiyorum. Köln´den sonra bu eyalette yasadigim ikinci sehir.

Ev kiralari yuksek, kiralik ev bulmak imkansiza yakin. Ozellikle internet uzerinden cok bilinen siteler tüm fonksiyonlarini kaybettiler.


Disarida yeme-icme hem kalite hem de cesit olarak tatmin edici. Japon mutfagi cok cok gelismis, sinemaya gitmeden bir udon restauranina ugramak ya da susicide arkadaslarla bulusmak cok siradan aktiviteler, bizde bir cay-kahve icin bulusmak gibi... Restaurant, bar menüleri gözlemledigim kadariyla bu eyaletteki en pahali yeme-icme menüleri.

Insanlar Köln insanina gore daha "Kuzeyli". Daha soguk, daha mesafeli. Sokaktaki insan hemen "Senli benli" konusmuyor. Rheinliler yine de. Bir rahatlik, bir tembellik mevcut.

Kültürel aktiviteleri Köln´e göre biraz daha az. Konseri, tiyatrosu, yeme-icme festivalleri bolca var ama. Disarida vakit gecirme kulturu de yerlesmis.

Berlin kadar asla dolu degil, cogu semtte aksamlari cok sakin gecer. Munih ile de ne kültürü ne insani karsilastirilabilir. Biraz "posh" bir sehir olmasi dolayisiyla bence aralarinda en cok Stuttgart´a yakin.
  • buf-e kür  (15.03.20 00:58:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.