[]

ucu ısınmayan çaydanlık

2020 yılında bunu icat etmişlerdir artık di mi? hadi tutmaç yetini bakalit kapladın, eline aldığın zaman yanmıyorsun.

peki suyu döktüğümüz ucuna bir teknoloji gelişti mi? ne kadar çaydanlık kullandıysam hepsinin su dökme ucu da ısınıyor, çayın suyunu bardağa dökerken su çaydanlıktan blik blik bluk blik diye attırarak çıkıyor. hem etrafı, hem çay tabaklarını ıslatıyor. yanma tehlikesi de cabası. ben çay koymadan önce ucunu soğuk suya tutarak çözüyorum da günümüzde bir yolu vardır di mi bunun?


 
Ucu silikonvari bir kaplamayla kaplı porselen çaydanlıklar gördüm, o işe mi yarıyor emin değilim ama.


  • John Bloor  (14.03.20 10:26:55) 
o fışkırarak atmasının sebebi içindeki buhar. kapağını açıp 3-4 saniye bekleyip hava almasını sağlarsan fışkırmaz.


  • jelly bear  (14.03.20 11:01:27) 
@jelly bear, buhar olduğunu sanmıyorum, sebebi çaydanlığı ocak üzerine koyduğunuzda alevin boş olan çaydanlık ağzını fazla ısıtması, sonra bardağa dökerken su bir anda kızgın demirden geçerken fazla enerji trasferi oluyor. Çaydanlığı ocaga koyarken altını çok kısık açın yada biraz öne doğru iktirin alevler direkt ucun üzerine gelmesin.


  • pislick0  (14.03.20 12:10:12) 
içindeki buhar değil. pislick'in dediği gibi, çok sıcak olan uç kısmının içinden, zaten kaynamakta olan su geçerken hala kaynamaya devam ettiği için fokurdayarak akıyor, o da suyu pırt pırt diye attırıyor.

ocak zaten en küçük gözün en kısığında. neredeyse mum alevi. ben de alevler ucuna geliyor diye düşündüm ama değil. tamamen çaydanlığın kendi metalinin devamı olması sebebiyle ısınıyor. sanki ucu gövdeye kaynaklanmadan önce araya halka gibi bir ısı yalıtım malzemesi falan konsa da öyle birleştirilse, gövdenin ısısı ucuna ulaşmasa olur gibi. ama bu dediğim yapılabilir bir şey mi, öyle bile olsa adam oturur yapar mı bilmiyorum.
  • kibritsuyu  (14.03.20 13:48:19) 
türk milletinin yaptığı en büyük iki yanlış:
1-çayı kaynar suyla demlemek
2-kazandaki suyu kaynar tutmak

çayı demledikten sonra kazandaki su kısık ateşte beklemeli. bunun yanında demliği 30 derece yan yatırıp kazanın üstüne koymalısın ki yan yatırmadan koyduğun demlik yüzünden buhar suyun sıcaklığını artırmasın.

yan yatırmam diyorsan bardağa su eklerken musluktan bir fırt su ekle kazana. bu hareket suyun sıcaklığını dengeleyecek ve fokur olmasını engelleyecektir.
  • beyaz power ranger  (14.03.20 14:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.