[]

Bizimkiler virüsü umursamıyor. Napıcaz?

Merhaba arkadaşlar,

Virüs konusunda çok tedirginim. Bir de Plague Inc'i falan çok oynayınca iyice tuz biber oluyor, korkuyorum. Millet sıcakları bekliyor ama oyundaki gibi hadi virüs "Sıcağa karşı kabuk geliştir" yeteneğini aktif hale getirirse napıcaz diye düşünüyorum.

İşin şakası bir yana bizimkiler virüsü hiç umursamıyor. Annem "Aman vade gelmişse önüne duracak değilsin ya!" diyor, " O kadar adamı eve mi kapatacaksın?" diyor. Babamın zaten hiç mi hiç umrunda değil, adam kahvehaneye gitmeden duramıyor, 1-2 gün gitmese ertesi gün mutlaka gidiyor. Bu pislik yuvalarından bir şey getirecek diye korkuyorum vallahi. Sonra dışarı dolaşmaya çıkıyor. Zaten hijyenine dikkat eden birisi de değil. Benim gibi lanet olası bir takıntılı bile onu hizaya getirebilmiş değil. Yemekten önce ellerini yıkarsa yıkar ancak. İkisinde de geleneksel bir mentalite olduğu için yeniliklere kapalılar.

Onlarla nasıl yaşayacağım bilmiyorum. Koskoca insanların üstünden kapıyı kilitleyecek halim yok. Zaten ben takıntılı olduğum için dinleyecekleri son kişi benim. Karşınızdaki çocuk olmadığı için laf geçiremiyorsunuz. Ne yapacağım onlarla? Sizde durumlar nedir? Teşekkür ederim.

 
onlar dikkat etmiyor olabilirler biraz ama sen de fazla abartıyorsun sanki. her zamanki normal tedbirlerini alırsan bulaşsa bile klasik grip formunda seyreder ve kolayca tedavi edilebilir, deliye dönmeye gerek. virüsten önce trafik kazası sonucu ölmen daha olasıydı, şimdi de öyle hatta.


  • wmeh  (13.03.20 16:10:39) 
Önce oyunları bırak. Sonra temizliğine dikkat et, en son besinler ile bağışıklık sistemini güçlendir. Yeşillik bolca ye. Yeter bunlar


  • ykyt  (13.03.20 16:12:26) 
olması gerekeni yapıyorlar yapacak bir şey yok. nezleden farksız bir şey için bu kadar yaygara koparmaya gerek yok.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (13.03.20 16:12:54) 
Arkadaşlar tamam ben belki kolayca atlatabilirim ama onlar için endişeleniyorum. 60 yaş ve üstü insanlarda ölüm daha sık gözlendiği için ben de normal olarak endişeleniyorum. Oyunları da bırakmam imkansıza yakın maalesef :(


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (13.03.20 16:14:59 ~ 16:16:10) 
Babanızın durumu şöyle herhalde.

twitter.com

Nedense yaşlılarda böyle bir inat durumu var, onların psikolojisini de merak ediyorum, herkes 60 yaş üstüne uyarıda bulunuyor, risk altında olduğunu bilmek hoş olmasa gerek. Belki de böyle rahatlıyorlar ama bence tedbirli olmakta fayda var. Belki sizin dışında başkalarından da duysalar etkili olur.
  • hair freak  (13.03.20 16:38:44) 
@ Legacy

Evet, haklısın yani. Zorla güzellik olmaz sonuçta. Her zaman diyorum "İnsanın içinde olacak." Önerilerin için teşekkür ederim.

@ hair freak Keşke öyle olsa ama maalesef. Yeniliklere son derece kapalı. En azından okey, kağıt gibi oyun oynama alışkanlığı yok. O da bir şey. Başkasından dinleyince yine bir şey değişeceğini sanmıyorum. Çünkü aşırı derecede umursamaz biri, çocuk gibi.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (13.03.20 16:54:11) 
Dezenfektan sprey alın ya da kolonyayı sprey şişeye boşaltıp evden içeri girdiklerinde ellerini bu şekilde yıkamaları şeklinde uyarın. Evi ekstradan siz temizleyin. Özellikle evi girişi, kapı kulpları, marketten alınan ürünlerin ambalajlarını silin.

Benim babam da daha beter durum var. Çalıştığı şirketin yurtdışı ofisleri var. Bu ofislerde çalışanlar 15 gün türkiye'deki babamları ofiste diğer 15 gün yurtdışındalar. Haliyle sık seyahat eden iş arkadaşları var. Bizimki bu şekilde bile dikkat etmiyor. Benim, kardeşimin ve babamın bir rahatsızlığımız yok ama annem kalp hastası. Bu yüzden gerçekten endişe ediyorum. Elimden geldikçe dikkat ediyorum. Ama yok bizimkinin kalın kafası almıyor. Birde kendince şaka yaparak saçma laflar ediyor. Virüsten değil ama yakında sinirden kendimi imha edicem.
  • GoodMorningTeacher  (13.03.20 16:59:23) 
Nezleden farksız diyenler net cahildir ve boş zamanlarında tvye çıkan şarlatanları izliyordur. Mevsimsel grip %0.1 ölüm oranına sahipken covid19 %3. Oranlamaları vardı, yaklaşık 50 kat daha ölümcül olduğundan bahsediliyor. Tüm dünya alarma geçmiş, her etkinlik iptal ediliyor ve ülkeler milyarlarca dolar harcıyor. Bizim cahiller çıkmış nezle daha çok öldürüyor diyor. Eğer Çin Wuhan'ı erkenden kapatmasaydı 4 kat daha fazla yayılacaktı. Hayatınızı önlemler aldığınız sürece pek kısıtlamanıza gerek yok. Ama kahveye giden baba çok tehlikeli, kolonya banyosuna sokmanız lazım. Okey taşına bin kişi dokunuyor tükmüklü mükmüklü. Sadece sudan geçirilmiş bardaklarla çay içiyor. Babanızı sevmiyorsanız gitmesine müsade edebilirsiniz tabi sizin tercihiniz ben kimseye şunu yap bunu yap diyemem.


  • bahoho  (13.03.20 17:20:08) 
@GoodMorningTeacher Babam bırakın dezenfektanı, elini bir kez bile sıvı sabunla yıkamış birisi değil. Daima bilindik kalıp sabunla yıkar elini ama onun da ne kadar hijyenik olduğu belli. Sıvı sabun kullanmayan adam dezenfektan hiç kullanmaz. Kendini böyle şeylere kapatmış durumda. Islak mendile düşman gözüyle bakıyor siz düşünün artık gerisini.

Sizin babanızın durumu da tehlikeliymiş. Bi orada bi burada, resmen virüsün yayılması için seferber olmuşlar gibi. Bu durumda babanızın onlara uzaylı gibi davranmak yerine umursamaması cidden tehlikeli. Ben de sizin sinir harbi geçiriyorum ama nafile. Atsan atılmıyor satsan satılmıyor. :(

@bahoho Televizyona çıkan şarlatanlar konusunda çok haklısınız. Ya millet çıkıp abuk subuk konuşuyor. İşin kötü tarafı bizimkiler de özellikle annem bu şarlatanları dinlemeden edemiyor. Geçen çıkmış bi tanesi "Bu virüsün havada kalma süresi 1 dk falandır." diyo, çıldırdım ben orada. İnsanlar bu gibi cahiller tarafından yanlış bilgilendiriliyor. Babamın oyun oynama alışkanlığı yok ama sonuçta o pis ortamda kaç kişiyle dip dibe.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (13.03.20 17:26:36 ~ 17:43:59) 
işte bu gerçek yüzünden Türkiye da virus yayılmaya başlar ise zirveyi hızla zorlamaktan korkuyorum. pehhh normal grip diyenlere de; ben virüsten direkt korkmuyorum. sağlık sistemini çökertmesinden endişe ediyorum.


  • surprise  (13.03.20 20:37:26) 
bir hafta sonra fikirleri degisir..


  • bir varmis bir yokmus  (14.03.20 01:23:24) 
Hadi gözünüz aydın, kahvehaneler kapatılıyormuş geçici bir süreliğine.


  • hair freak  (16.03.20 18:02:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.