[]

Beni evde durmaya ikna edin

Bu virüs sürecini nasıl geçiriyorsunuz? Olayın ciddiyetini tam olarak kabullenebilmiş değilim sanırım. Cahilce ve aptalca davranmak istemiyorum ama şu sıra çalışmıyorum, tüm gün evde ders çalışıyorum. Çok az insanla görüşüyorum ve aşırı canım sıkılıyor. Yarın akşam için bir oyuna rezervasyon yaptırmıştım. Şimdi ben bu oyuna gitmeyeyim mi? Bir süre kendimi eve mi kapatayım, ne yapayım? Siz ne yapıyorsunuz? Ya da mesela spora gitmeyeyim mi? :(




 
gitme canın sıkılıyorsa bir arkadaşınla buluş kalabalık olmayan bir yerde


  • clones  (12.03.20 22:32:49) 
yani işe gidip geliyoruz. birçok insan gidiyor. home office alanlar olmuştur muhakkak ama az. henüz öyle karantina durumlarında değiliz. italya da olmadık henüz, wuhan da. yani ne zamanki patır patır insanlar ölmeye başlar, o zaman evlere tamamen çekiliriz. ne yapalım da.


  • juninho77  (12.03.20 22:38:31) 
Spora gitme. En tehlikeli yer bence. Ben dondurdum bugün. Online oyun, film, kitap. Bunlara sarabilirsin. Ben de dışarı çıkmayacak ve ders çalışacak olan gruptayim. Spora gitmemek çok yıpratacak ama bir şeyler bulacağız.

Arkadaşların evine vs. Gelsin buluşmaya ya da sen git. Dışarısı harbiden problem.

Ben bugün kütüphaneye dahi gitmedim. Gidecektim. Hazırlandım evden çıkmadım. Ben de cahil gibi davranmak istemediğimden yaptım. Bir de İtalyan gençlerin yazdıkları falan Twitter'a düşüyor arada. Onları okuyunca toptan vazgeçtim.
  • westblack  (12.03.20 22:43:20) 
Ben her gün "çok şükür eve attım kendimi biraz kafa dinliycem nihayet" mottosunda olduğum için benim acayip işime yaradı :D Gerçi evde de çok duran bi tip değilim ama oldum olası kalabalığa giremem, basıyolar. İsabet oldu. Aynen sen de kafa dengi bikaç kişi alıp temiz hava aktivitelerine yönelebilirsin belki.


  • superfluid  (12.03.20 22:56:34) 
Enfekte olunca semptomları çok hafif atlatsanız veya görünürde bir şey olmasa bile başkalarına bulaştırabilirsiniz. Virüs de ne kadar yayılırsa hastanelere kapasitelerinin üstünde hasta dolacaktır. Bu da ölümlü vakayı birden bire artıracaktır. Unutmayın, COVID-19 kısa sürede katlanarak çok hızlı yayılan bir virüs. Virüsün hızlı yayılmasını önlememiz önemli zira uzun zamana yayılmış enfekte hasta sayısı kısa zamanda patlamış hasta sayısından çok daha iyi. Önemli sayıdaki enfeksiyon kapmış hasta için yoğun bakım, önemli bir kısmı için de ciddi müdahale gerekecek. Bu yüzden biz hayatta kalsak bile virüsü yaymamak için her şeyi yapmalıyız.

Şu bir iki ay her şey normal seyrindeymiş gibi yaşama lüksümüz yok. Önceki nesiller neler neler yaşadı. İnsanların başına her gün ne felaketler geliyor. Bu kadarına katlanmak hiçbir şey.
  • microfiction  (12.03.20 23:32:00) 
İşe gidip geliyorum, otobüste eldiven takıyorum. Ellerimi bol bol yıkayıp dezenfekte ediyorum. Spor konusunda kararsizim.


  • epistemic_regress  (12.03.20 23:32:46) 
Evde durmak benim için sıkıntı değil hatta işime gelir ama hayatın bı yönüyle normal seyrinde devam etmesi psikolojim için daha faydalı olacak.


  • epistemic_regress  (12.03.20 23:34:55) 
redditte zaman cabuk geciyor


  • bir varmis bir yokmus  (13.03.20 01:15:23) 
Sen bize lazımsın hocam gitme.


  • ketcapli dondurma  (13.03.20 03:26:58) 
Oyun bence riskli, bir dolu insan kapalı bir ortamda en az bir buçuk saat süreyle dipdibe oturacak.

Üye olduğum kütüphaneden bir süre tedbir nedeniyle kapalı olacaklarına dair mesaj geldi az önce bana. Kadıköy belediyesi de tüm etkinlikleri iptal ettiğini açıkladı.
  • hair freak  (13.03.20 10:38:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.