[]

Hurda altın nedir?

almak karlı bi şey midir? internette pek bir şey bulamadım. saolun.




 
kafası zehir gibi çalışan çok insan var. bir malı alınca kar elde edilebilseydi, o insanlar sen buraya yazmadan çok çok önce alıp bitirirdi.


  • diffarentiationation  (12.03.20 21:12:06) 
çalınıp eritilmiş altın olabilir satması sıkıntı olur diye düşünüyorum. kimse kayıtlı olmayan bir şeyi almak istemez


  • argent dawn  (13.03.20 00:30:28) 
kuyumcular ikinci el bilezik falan alınca vitrine koymazlar genelde bunu hurdaya ayırırlar.(çünkü ister istemez üzerinde çizikler, eğiklikler olabilir). Anlaştıkları atölyelere verir erittirip yeniden bilezik falan yaptırırlar. Hurda altın budur.


  • kraldan cok kralci  (13.03.20 08:49:23) 
Kuyumcular kullanılmış altın ürünleri, işçilik ve taş masrafını düşerek geri alır. Eğer ikinci el ürünler tekrar satılabilecek durumdaysa, sıfır ürünlere göre uygun fiyatla satabilir. İkinci ihtimal, sıfır fiyatına yakın satıp, sıfırından daha fazla da kar edebilir. Bilen biriyle yapmak lazım böyle alışverişleri.


  • tingen  (13.03.20 09:13:34) 
Hurda altın kavramı kuyumcular, toptancılar, üreticiler arasında kullanılan bir kavram. Bu işin ticaretini yapmıyorsanız size hitap edecek bir durum yok gibi.

Kuyumcuya gider ve eski bir bileziği bozdurursunuz, kuyumcu ödmenizi yapar ve bileziği avuç içinde ezip kullanılmaz hale getirir ve hurda kutusuna atar.

Bunlar hurda fiyatına hesaplanır ve ya kuyumcu direkt üreticiye satar ya da dolaşıp hurda toplayan çantacılara satar.

Kuyumcu kuyumcu dolaşıp hurda altın toplayıp üreticilere satabilirsiniz, ama sektörün içinde değilseniz ne işinize yarayacak?
  • John Bloor  (13.03.20 11:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.