[]

Hoşlanmadığımız ama bizden hoşlanan kişiye nasıl davranmalıyız?

Uzadıysa kusura bakmayın. Çevremde benim arkadaş olarak gördüğüm ama benden hoşlandıklarını hissettiğim birkaç kişi (erkek) var. Ben bu insanlarla yakın olmak da istiyorum seviyorum da onları ama arkadaş olarak sadece. Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Yanlış anlamalarını da istemiyorum kesinlikle çünkü bir gülümsememden, gözünün altındaki kirpiği almamdan, bir sohbetimden anlam çıkarıp ısrar eden işi tacize vardıran biri oldu geçmişte. Bir de güler yüzlü sempatik biriyim ve herkese sıcakkanlı yaklaşıyorum istemsizce engelleyemiyorum bunu. Bugün bir tanesine günaydın dedim örneğin ve gözleri parladı adamın. Onlar çok belli ediyor ve ben de anlıyorum bu yüzden kendimi suçluymuşum gibi hissediyorum. Onları üzüyor gibiyim. Fazla mı hassasım bilmiyorum. Daha önce de taciz olayı beni çok yıpratmıştı ve bu yüzden biraz da korkuyorum yine biri yanlış anlayıp musallat olacak sen de benden hoşlanıyorsun inkar etme diyerek diye. Nasıl davranmalıyım bu insanlara? İletişimi tamamen kesmek de olmaz. Kötü davranamam veya asık suratlı da olamam ki. Bu durumda onlara güler yüzlü olmak, gülerek sohbet etmek falan imkansız mı yani yanlış mı anlarlar mutlaka? Nasıl davranmak doğru olur?




 
Sevgilinden bahset, yoksa bile.


  • neysene  (12.03.20 18:02:02) 
Sevgiliniz varsa sevgilinizden bahsedin. Yoksa kafanızdan bir sevgili uydurun.


  • komando kani var bende  (12.03.20 18:12:09) 
Soğuk bir insanım. Buna rağmen bir ton yanlış anlaşılma anım var kafamda. En güzeli, onlar belli ettiklerinde istemediğinizi en açık biçimde göstermek, sözle.

Bir süre iletişimi kesmek de bir seçenek. O süreç sonrasında zaten hayatınızda eksikliği hissediliyorsa, o arkadaşlara geri dönüyorsunuz. Tertemiz bir başlangıç oluyor.
  • buf-e kür  (12.03.20 18:21:03) 
Gerçekten sevgilimin olmadığını anlayabilecek kadar yakınımdalar. Yalan olduğu belli olur öyle dersem.


  • öfkem öyle büyüdü ki  (12.03.20 18:34:57) 
Daha iyi işte, sevgilin olmadığı halde var demek; bi yerde bana yanaşma demek.

Ya da hoşlandığım birisi var taktik versene ayağı çekin.
  • neysene  (12.03.20 19:39:19) 
karşı cinsle yakın arkadaş olmanın mantıklı bir tarafı yok
karşı cins evlense ya da sevgilisi olsa zaten bitecek muhabbet
empati
  • bir soru sorcam  (12.03.20 20:50:44) 
Öncelikle burcu sen misin?
Böyle bir arkadaşım vardı, herkese sizin davrandığınız gibi davranıyordı, yanlış anlaşılıyordu çoğu zaman da. Sonra da üzülüyordu. Biraz mesafeli davranması gerektiğini söylüyordum, tamm diyordu ama uygulamada yapamıyordu. Yapamıyorum ben diyordu. Haliyle de yanlış anlaşılıyordu. Çözümü basit ama yapınızda bu yok muhtemelen. Alışmaya bakın.

  • valarmurgulis  (12.03.20 20:55:03) 
türk kızları boşuna mı kafası önde somurtarak yürüyor. bi de kimin tacizci kimin normal erkek olduğunu analiz edersen sıkıntı olmaz karşındaki erkeğin fermuarını kapatsan bile.


  • kelepir  (12.03.20 21:16:31) 
Haci oyle bir dunya yok. Benden uzak olmasınlar hep yakinimda olsunlar ama bana yurumesinler. Ya iribiati keseceksin ya da sana yuruyecekler ve sen de razi olacaksın. Insanlarin beyinlerini, hislerini, durtulerini kontrol edemezsin. Ya bu deveyi gudecen, ya bu diyardan gidecen.


  • stavro  (12.03.20 22:17:21) 
Stavro haklı. Sonradan durum daha da vahim olabilir simdiden araya mesafe koy sonra biri takıntılı çıkar vs. Sevgilin var numarası bence mantıklı değil. Zaten numara olduğunu anlarlar demişin.


  • Topalordek  (12.03.20 22:44:13) 
musallat olma ihtimali bulunan bir insanı ısrarla yakın arkadaş olarak görmek istiyorsan, -itiraf edemesen de- ilgi hoşuna gidiyor sanki.

@stavro haklı.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (13.03.20 12:25:15) 
öncelikle selcen sen misin? O_o

o zaman sizden hoşlandığını düşündüğünüz erkeklere yakın olmayı bırakıp mesafe koymanız şart. bizim iş yerinde böyle bir kız var, yeni geldi sayılır. ben de kendisi için nasıl bu kadar sıcakkanlı olabilir ki diye düşünüyordum açıkçası. olur olmaz herkese gülümsüyor ve muhabbet açmaya çalışıyordu. şirketteki erkekler de öküz olduğu için yanlış anlayanlar çok. maalesef en azından erkeklere karşı biraz mesafe koymak lazım. o potansiyeli aldığınız insanlara karşı en azından o mesafeyi hissettirin. gülmeden de günaydın diyebilirsiniz bence. size dostane şekilde yaklaşan insanlarla muhabbet edin.
  • gucune giden kaplumbaga  (13.03.20 19:56:24 ~ 19:58:56) 
kanka, hacı, dostum, birader falan de arada adamlara. itici olsa da işe yarar.


  • jangbogo  (13.03.20 21:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.