[]

kredi notu falan cok mu onemli?

bugune kadar hic biseyi borcla almadim. param varsa hep nakit oduyorum. kimseye de borcum yok. ufak tefek de biriktiriyorum biseyler. sizce yine de kredi notum cok kotuyse uzulmeli miyim?




 
Ev, araba için kredi alacağın zaman üzülebilirsin. Bazı araç kiralama şirketleri bile bakmaya başladı nota bildiğim kadarıyla.


  • whoosie  (12.03.20 16:24:04) 
Ev, araba vs. almayı düşünüyorsan ve kredi çekeceksen düşük notla biraz zor. Ev almam, kredi çekmem diyorsan üzülmene gerek yok.


  • himmet dayi  (12.03.20 16:24:46) 
şu an çeksen bile belli bi limite kadar çekebilirsin.az bişi çekmiş olsaydın bi sonrakinde daha yüksek çekebilirsin(yanlışsam düzeltin)


  • ShadowOfMoon  (12.03.20 16:26:34) 
Hiç borcu olmayan, kredi kartı kullanmamış yakınıma 5000tl kredi bile çıkmadı. Puanı yok diye.


  • gudumlu anne terligi  (12.03.20 16:34:23) 
kredi skoru inşallah ileride ev kiralamamızı bile etkileyecek seviyede bir enstrüman haline gelecektir. bankalar gayet güzel uygulamaya başladılar ama kredi skoru cep telefonu operatörlerinden, teknoloji mağazalarına, ev satın alma ve kiralamalarında, araç kiralamada yani aklınıza gelebilecek her finansal işlemde önemli hale gelmelidir/gelecektir.

bkz gelişmiş ülkeler.
  • ozdek  (12.03.20 17:53:39) 
Ben de yıllarca kullanmadım. Sonra o zaman aidatsız olmasından mütevellit bir Kuveyt Türk şubesine gidip 500 lira limitli bir kart istedim. Ya o gün basıp verdiler, ya da 1-2 gün sonra. Küçük bir meblağ kart ile başlayıp birkaç ayda adam edilebiliyor. Ayrıca birikimin varsa, aynı bankadan yine küçük bir limitle başlayabilirsin. Yoğun trafiği olan bankalar bu konuda daha olumsuz sonuç almaya yakın gibi geliyor bana.

Sonuç itibariyle ihtiyaç ile kredi çekmen gerekirse üzer. Ama zamanın varsa adam edilemeyecek bir şey değil.
  • baal  (12.03.20 18:12:45) 
Artık bazı emlakçılar ev kiralamasında da kredi siciline bakıyor.


  • acebi  (12.03.20 18:12:55) 
geçende internetten araba kiralamak için rezervasyon yaptım, teslim almaya gittiğimde kredi notuma baktılar. olumsuz çıksa ne olacaktı dedim. arabayı veremiyoruz dedi, her dört kişiden birinde olumsuz çıkıyormuş.


  • zagorun oglu magor  (12.03.20 19:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.