[]

IKEA Jokkmokk Masayı boyamak

Zımparalayıp boyayıp vernikledikten sonra kullanmakta sıkıntı olr mu?

Eve boyacı geldi boyatacaktim, kötü olur dökülür çizilir vesaire dedi.

Mobilim masayı ekleyemiyorum açık ahşap rengi ikea jokkmokk

 
Teorik olarak yapabilirsin. Kullanacağın boya/vernik ve uygulama yöntemin önemli.
Kağıt olsa olmaz derdim ama masif çam üzerine vernikliymiş.

  • pati  (12.03.20 13:43:14) 
pati +1
bizim ofise aldıkları masayı yapmaya çalıştılar ama masa bok oldu.

  • foolrules  (12.03.20 13:58:46) 
Cadence'nin multisurface boyalarından ve su bazlı verniğinden kullanarak lamine kitaplık boyadım ben hiç zımparalamadan. Hatta kalan boyayla duvar bile boyadım. 6 ay geçti memnunum ama masa gibi her gün kullanılan bir eşya değil o yüzden 100% sorunsuz olur diyemiyorum.


  • peki madem  (12.03.20 14:06:12) 
Boyamak derken renklendirmekten mi bahsediyorsun? Eğer renklendirmek istiyorsan güzelim masif masaya yazık olur.

Ha yok eskidiyse, yeni bir cila atabilirsin. Hatta renkli cilalar ile değişik bir tona da boyayabilirsin.

Ben genelde bu tür masifler için selülozik ahşap koruyucu verniği üstüpü ile sürüp, kuruduktan sonra mat sentetik vernik ile koruyorum.
  • John Bloor  (12.03.20 14:52:16) 
Zımparalamak işkence gibi, arkasından astar atman lazım ki zımparalamadaki hatalarını örtsün. Hatta çok fazla delik, çatlak vs varsa ahşap macunuyla kapatman gerekebilir.

Boyayı attıktan sonra vernik aşamasında sertleştiriciyi az koyarsan uzun süre masa yapış yapış kalır, kurumaz kafayı yersin.

Uygun boya kullanmazsan da deli gibi kokar. Boya ve verniği fırçayla, ruloyla sürmeyi düşünüyorsan hiç uğraşma, en azından hobici işi de olsa wagner vs gibi bir markanın sprey tabancalarından kullanman lazım ki yüzey düzgün görünsün.
  • kimlanbu  (12.03.20 15:40:28) 
Instagramda biyotasarim diye bi hesap var. Malzemeleri belirttiği siteden alırsan yardımcı oluyor nasıl boyaman gerektiği konusunda. Multisurface boyalarla boyayabilirsin danışıp. Danışmadannda boyanır da garantili olsun.


  • curukturpkokusu  (12.03.20 17:56:12) 
4 ay önce yeniledik masayı. Kaç senelik masa hatırlamıyorum bile. Ben masanın kendi dokusunu çok sevdiğim için renk değilikliği yapmadım. Su zımparası ile zımparaladık. Nemli bezle sildik. Mikrofiber bez ile kuruladık. Sonra da yat verniği sürdük. Ben çok memnunum. Canım masam. 2 kişi yarım günümüzü aldı ama. Kuruması da 1 gün sürdü sanırım.


  • irene  (12.03.20 18:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.