[]

Elektrik bağlantısı

Daireye yeni elektrik bağlandı. bir hevesle kontrole gittim ancak dairede elektrik yok. daire panosunda her anahtar açık konumda. apartman girişinde ki panoda sayacın altındaki anahtarlarda açık konumda. ilginç bir düğme gördüm. test yazıyor üzerinde. daire içinde test tuşuna bastığımda hiçbir şey olmuyor. ancak bina girişinde sayaç altındaki anahtarların yanındaki test tuşuna basınca da anahtarlardan bir tanesi kapanıyor.
Yorumlarınız nedir?



 
Elektrik verilmemiş olamaz mı?

Test diye bastığınız buton Kaçak akım koruma rölesidir.
  • teknikekip  (12.03.20 13:23:45) 
apartman girişi ve daire girişindeki sayaç dışında dairenin iç tarafında da bir sigorta kutusu olmalı. ana sigorta ve odalara dağılan sigortalar şeklinde.. onu kontrol ettin değil mi?


  • foolrules  (12.03.20 13:23:46) 
@teknikekip dağıtım şirketinin elektriği bağladığına dair sms geldi. sayaç açık, anahtarlar açık. Yinede teyit için kurumu arayacağım.

@foolrules dairenin içerisindeki sigorta kutusuna da baktım. tüm anahtarlar açık. ondada test tuşu var ama o hiçbir işe yaramadı.

çok anlamıyorum, tabi elektrikçiyi de arayacağım. yapabileceğim bir şey olur mu diye paylaşıyorum.

edit: elektrikçi arandı. teşekkürler yorumlar için.
  • cliquot  (12.03.20 13:43:11 ~ 14:21:55) 
benzer bir durumla karşılaştım. elektrikçi aradım buldum. adam geldi baktı, kaçak akım rölesinin düğmesine bastı ve elektrik geldi. bunun için 75tl verdim :) basit bişey olabilir diye anlattım. son çare elektrikçi çağırmak gerekiyor elbette.


  • scudman1  (12.03.20 14:22:33) 
Test butonu elektrik varsa kaçak akım rölesinin testinde işe yarar, elektrik yoksa tepki vermez zaten.

Sayaç panosunda saatin altındaki sigorta ve röle hariç panonun üst kısmında da her daireye giden bir sigorta olur. Yüksek ihtimal o kapalı kalmıştır, ya da saatten o sigortaya/daireye giden hatta bir eksiklik var.

İdarenin elemanı gelip saati kontrol eder ve bağlantısını yapıp mühürler, sonrasına bakmaz ve kontrol etmez.
  • John Bloor  (12.03.20 14:55:19) 
Yorumlar için çok teşekkürler.
Dün akşam elektrikçiyi götürdüm eve. Dediğiniz gibi aşağıda hiçbir problem yok. Kuralına göre elektrik bağlanmış. Daire içerisindeki sigorta panosunu söktü, bir baktık ki hiçbir kablo bağlı değil! Ev inşa edilirken kabloları sigorta panosuna bağlamamışlar.
Ustaların işçiliğine dair inancım azalmıştı. Ama artık yok oldu :)
Elektrikçi de 80 lira aldı.

Yardımlarınız için teşekkürler.
  • cliquot  (13.03.20 09:19:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.