[]

Coronavirus is yerinizin tutumu

Dün is yerimin de bildigi uzere yurt disindan geldim ve geldigim bolgede vaka gorulmustu.Bana kimse bu sabah ise gelmemem gerektigini soylemedi. yalnizca mail geldi yurt disina cikmayi yasakladiklarina dair ama ben zaten gelmistim. 14 gun karantinasiyla ilgili twotterda gordum "zorunluluk" kismini atladim.Birlikte gittigim sevgilimin is yerindeki doktor bugun rapor yazip aile hekimine yonlendirdi ve bunun zorunlu oldugunu ifade ettiler.Bu kez ben de aksiyon almam gerektigini idrak edip konusunca mudurum bana "Neden geldin ki e geldiysen herkesle gorustun zaten simdi neden rapor aliyorsun anlamadim ama..." seklinde dönus yapti. Benim insiyatifimde mi bu durum, gitmemeloydim ise? ilk geldigimde yuzyuze gorustugumuzde bahsettim "e geldin artik ehehe" dedi.Is benim tarfimda ciddilestirince "anlamadim ama"ya döndü.Dün gece 1 gibi arkadaslar arasinda git rapor al eheueh diye geyikler döndu ama niyetlenmedim acikcasi. O saatte de 7 mesaisini iptal edemezdim bence?

Sizin is yerlerinizin durumu nasil?


 
Bizde dün tüm topluluğa mail geldi. Yurtdışından gelenler iş yeri hekimiyle görüşmeden işe başlamasın diye. Sabah da yurtdışından dönenler 14 gün gelmesin diye mail geldi. Geri kalanı bilmem ama bizim ofiste uygulamadık. Yurtdışına giden/gelen çalışıyor. Çünkü işler çok yoğun.........


  • irene  (11.03.20 15:47:38) 
Bizim globalden karar çıktı belli başlı kısıtlamalar var. Seyahat, ziyaret, vs. gibisinden. Ama TR lokasyonu olarak biz çok ciddiye almıyoruz gibi bir durum var maalesef. Bizim ofisten bir arkadaş halsizlik şikayeti ile 2 günlük rapor aldı. Global'den gelen talimata göre bu arkadaşın iş yerine girememesi gerekiyor. Eğer yarın gelirse ve önlem alınmaz ise lokal isg'yi globale şikayet etmeyi düşünüyorum.

Sizin duruma gelirsek sizin şahsi olarak önlem almanız gerekiyordu. 14 gün kuralı diye bas bas bağırıyorlar her yerde. 14 günlük evden çalışma iznini iş yerine gitmeden almalıydınız. Vermiyorlarsa hastaneden rapor alabilirdiniz.
  • himmet dayi  (11.03.20 15:51:59) 
is yeriniz ve sefiniz sonuna kadar hakli.


  • duygusuzromantik  (11.03.20 15:53:41) 
calistigim sirket once iran, cin ve italya'ya olan seyahatleri iptal etti. bir hafta kadar sonra butun seyahatlar iptal oldu. bu arada wuhan'daki ofis ay sonuna kadar kapali diye biliyorum. almanya'daki bir ofis, bir calisana covid19 tanisi koyulmasi sebebi ile cuma gunu kapatildi, dezenfekte edilip tekrar acilacakti, emin degilim acildi mi. acilmistir heralde. bunun disinda endiseli olanlar evden calisabilir, yoneticileriniz sorun cikaramaz, sorun cikaran olursa hr'a bildirin dendi.
son olarak da, covid-19 vakalarinin oldugu bir ulkeye seyahat edip donduysek veya covid-19 tanisi konmus biri ile direkt temasta bulunduysak veya esimiz/colugumuz cocugumuz boyle bir temasta bulunduysak, veya seyahat ederken italya/cin/iran/san marino'dan aktarma yaptiysak 14 gun evden calismamiz gerekiyor. eger bu ulkeler harici bir yere seyahat yaptiysak ancak hasta kimseyle gorusmediysek ise gidebiliyoruz, yine de semptomlardan birini gostermemiz urumunda bile 14 gun evden calismamiz gerekiyor.

ayrica sorularimiz, endiselerimiz ve semptomlari gostermeye baslamamiz durumunda olusturduklar bir mail hatti, hotline ve bildiginiz bir task force var. yetkililere haber vermeden once bize haber verin diyorlar neredeyse.
  • the end of time  (11.03.20 15:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.