[]

Koşu antremanı hakkında soru

Selamlar duyuru ahalisi,

bir turu 450m olan bir parkurda kısa kenarları yürüyorum, uzun kenarları koşuyorum. Bu şekilde ortalama 8-10 tur çıkarıyorum. Kısa kenarları yürürken henüz daha alışamadığım için diğer uzun kenara kadar normal gündelik yürüyüş hızında yürüyorum. Şimdi sorum şöyle yağ yakmak için bu ortalama 9 turu hızlı tempoda yürümek mi daha iyi yoksa şuanki yaptığım gibi antreman yapmak mı?


 
Yürüyerek daha çok yağ yakarsın; hem yürür hem koşarsan daha çok kalori harcarsın. Kardiyolarda hız yerine yoğunluğu artırmak yağ yakımını daha çok etkiler. Misal 2 saat düz yolda yürüdüğünde 3 birim yağ yakarsın; 2 saat engebeli dağ tepe yürürsen 5 birim yağ yakarsın; 2 saat koşarsan 2 birim yağ yakarsın ama 10 birim kalori harcarsın zira koşu sırasında vücut dokulara yeteri kadar oksijen taşımakta zorlandığı için enerjiyi oksijensiz halletmeye çalışır onda da karaciğerindeki şekeri kullanır, harcadığın kalori yüksek olur ama bunlar çoğunlukla şekerden gitmiş olur. Fakat yürürken herhangi bir oksijen sorunu olmadığı için enerjinin büyük kısmı yağdan gider, şeker çok fazla işin içine girmez belki %20 civarı etki eder. Ha böyle diyorum ama 2 saat yürüyüp 300 kalori yaksan bunun %70'i yağdan karşılansa 20 gram yağ yakmış olursun, çok değil yani. Bu rutinler ancak iyi bir diyetle desteklenirse sana yardımcı olur, yoksa bir anlamı yok tabii 2 saat yürümenin koşmanın yağ yakımı açısından. Benim amacım yağ yakmak olsa diyette olsam yürürdüm ama dışarıda yürüyorsam eğimli bir yerlerde yürürdüm bantta yürüyorsam eğimi vs ayarlardım o şekilde yürürdüm. Ha illa koşacaksam koşu yürüyüş arası bir tempoda koşardım. Yani nabzı çok yükseltmeden yürüyüş hızı için 5-5,5 km/s dersek 7 km/s civarı koşardım.


  • angelus  (10.03.20 11:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.