[]

upwork ile ilgili bir soru

Upwork te biriyle mesajlaşırken özel email adresi, telefon no. vs. vermek banlanma sebebi gibi bişey mi? Yani adamı özele çekiyorsun ve komisyondan kurtuluyorsun?




 
Değil sanırım ama adam paranı ödemezse hiç bir hak iddia edemeSin


  • seyyar satıcı  (09.03.20 23:22:59) 
Bana da sürekli fiverr den özel mesaj atıyorlar, email adreslerini veriyorlar ama mesajlar spama düşüyor ve sistem mesaj içeriğini göstermiyor. Çok sağlıklı değil sanırım komisyondan kurtularak çalışmak


  • pislick0  (09.03.20 23:38:03) 
Bu tarz büyük sitelerde böyle şeyler riskli. "Buradan değil de direk şuradan konuşalım" diyenlerin 99 %'u phishing çıkıyor. İnternette fazlasıyla bu konuyla ilgili muhabbetler var. Dilerseniz onlara da bakabilirsiniz.

Bu arada soruya cevap olarak seyyar satıcının dediğine katılıyorum.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (10.03.20 00:16:25) 
Evet "Terms of Service" lerine göre yasak. Banlanabilirsin ki son zamanlarda büyük ban dalgaları yaşanıyor.

Ayrıca büyük dezavantajları da olabiliyor. İlk zamanlar ben de neredeyse tüm müşterilerimi UpWork dışında almaya çalışıyordum %20 komisyon vermemek için ama bir kez dilim yandı ve $250 gibi bir miktar kuş oldu uçtu.

O gün bugündür site üzerinden çalışıyorum ve %20 hiç de eskisi gibi yük gelmiyor.Aynı müşteriyle $500 üzerine çıktığınızda bu oran %10'a düşüyor. $10.000 sonrasında ise %5'e.
  • new day new life  (10.03.20 00:47:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.