[]

Grup çalışmalarını sevmemek... Sebep ne olabilir?

Okulda, işte vs. herhangi bir grup işi olunca geriliyorum. İlla büyük çaplı bir şey olmasına gerek yok yani ortaklaşa ve anlaşarak yapılacak herhangi bir şey geriyor beni. Aslında çekingen suspus biri de değilim ama niye böyle olduğunu anlamıyorum.

Örneğin perşembe günü yapılacak bir sunum (herkesin sunumu ayrı dosyalarda ve sunumlar ayrı sunulacak/tı) için bir arkadaş ben kendi bilgisayarımı getireyim de önceden gelip dosyaları sizin için hazırlarım ve sizle de konuşup bir ortak bir sunum planına varırız gibi bir şeyler yazmış, herkes kabul etmiş bunu. Haliyle ben de kabul etmek zorunda kaldım ama gerildim. Niye böyle oluyorum ben ya?


 
Bende de var aynı şey.


  • dakota  (09.03.20 20:30:13) 
Collectivism - individualism skalasının individualism ucuna yakınsın. Ben de öyleyim. Ama Türk toplumu genelde oldukça collectivist.
Sende bir anormallik yok. Sevmek zorunda değilsin. Ama ileride zorluk yaşarsın.

  • pati  (09.03.20 20:46:24) 
Sizinle ilgili bir durum değil. TR'de bu tarz ortak çalışmaların, okul olsun iş hayatı olsun, doğru düzgün belirlenmiş kuralları ya da düzgün bir process'i yok. Bir konuda fikir ayrılığı yaşarsanız nasıl anlaşacaksınız? X konusundaki problemler nasıl çözülmeli, Y işi nasıl yapılmalı? Normalde bunların hepsinin belirlenmiş olması lazım bir grup çalışmasının düzgün ilerlemesi için. Bu işi size veren mal bunlarla uğraşmaya üşendiği için kabak sizin başınıza patlıyor, durum bundan ibaret.


  • plutongezegendegilmi  (09.03.20 20:51:28) 
İçe dönük karakter yapısına sahip olabilirsiniz. İçe dönük ile asosyal olmayı birbirine karıştırmayın sakin. İçe dönüklüğün çekingen ile alakası yok.

İçe dönük biri olarak yazıyorum;

- Grup çalışmasından ziyade tek başlarına çalışmayı tercih ederler. Dolasıyla beyin fırtına gibi ekip çalışmasında zorlanıyor.
- Belli bir sosyalleşmeden sonra yorgun olup, tek başlarında olmayı arzuluyorlar.
- Sezgileri kuvvetlidir.
- Kendilerini rahat hissetikleri ortamda inisaytif alabilirler ve alırlar. Bununla birlikte bam bam konuşurlar. Dolasıyla sosyal bir insan olarak bilinir ki öyledir fakat garibim bir süre sonra sosyalleşmekten pili bitecek.
- Kendilerini rahat hissetmekdikerinde tam tersi olur.

İntrovert ve ambivert kavramlarını araştırabilirsiniz.

Eğer gerçekten de içe dönük(İntrovert) olduğunuzu düşünüyorsanız, konu hakkında bir anket çalışması var. İstiyorsanız atabilirim.

İçe dönük insanlar olarak bu ülkeden harcanıyoruz. Bir rahat bırakıp sallasalar bizi, herkese hayrımız olacak işte.
  • put it in your appropriate place  (09.03.20 20:55:38) 
@put it Anketi atarsanız sevinirim. Ama yine de tam olarak öyle olduğumu düşünmüyorum. Çok fazla sosyal biri veya ortam kızı falan değilim ama konuşkanımdır, girişkenimdir. Yeni biriyle tanışınca muhabbeti açan, devam ettiren taraf hep benimdir. Grup çalışmalarındaki emrivaki ortamı ve çoğunluğun abuk sabuk fikirlerine karşı bir şey yapamama vs. beni geriyor biraz da sanırım.


  • mor şapkalı kadın  (09.03.20 21:13:58 ~ 21:14:06) 
16personalities.com üzerinden yapabilirsiniz. Buradan karakterinizin eğiliminizi doğruya yakın çıkar. İngilizce'niz varsa İngilizce'sinden yapmanızı tavsiye ederim.


  • put it in your appropriate place  (09.03.20 21:18:58 ~ 21:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.