[]

Ağız yarası için ilaç ve önlem

Ağzımda sık sık şu aft denilen beyaz yaralardan çıkıyor. genellikle de diş etiyle yanağımın veya dudağımın birleştiği kuytu köşelerde. devlet hastanelerindeki doktorların da hastayı ne kadar iplediklerini düşünürsek her gittiğimde bir gargara verip yolluyorlar. ama bir çözüm, koruma... derken geçer o zamanla deyip postalıyorlar.

sonuç olarak böyle bir sorunu olan ve atlatan birilerinden. çıkan yaralara karşı tedavi ve kökten kurtulmak için "önlem" mahiyetinde önerileri, ilaç isimlerini öğrenmek istiyorum.

dipnot: dişlerimi fırçalayan ve ağzında çürük dişi olmayan biriyim.

 
Sunun treatment ve prevention bolumlerine bi goz at.

en.wikipedia.org


en.wikipedia.org
  • compadrito  (26.04.10 15:34:42 ~ 15:37:42) 
  • let the game begin  (26.04.10 15:45:05) 
aftın sebebinin ne olduğunu söylemek biraz zor. ben uzun bir süre çektim bu aft olayından. çocukken hem vücudum hem de bünyem zayıftı ve gerçekten adam gibi beslenmeyen, yemek ayıran bi insandım ve bu dönemlerde ağzımda sık sık aft çıkardı. yani aftların sebebi vitaminsizlik ve bünyenin zayıf düşmesi olabilir. büyüyüp adam gibi beslenmeye başladıkça gerçekten çok daha nadir çıkmaya başladı. bunun dışında da özellikle insanın stresli ve sinirli olduğu dönemlerde çıkıyor aft. en az on defa bu sorundan dolayı hastaneye gitmişimdir, her seferinde bana bunlar söylendi. sadece bir kere doktor "behçet" olabilir demişti ama o da yanlış tahmin çıktı. bunun dışında aftın ağız temizliğiyle alakalı olduğunu söyleyemiyorum, çünkü aynen senin gibi benim dişlerimde de hiç çürük yok ve küçükülğümden beri düzenli fırçalıyorum.
Kenacort-a diye bir ilaç var, aft çıktığında kullanırsan işe yarar, tavsiye ederim.
içinin rahatlaması için bir doktora görünmende de fayda var. ama çok büyük ihtimalle belirli bir sebep çıkmayacak. sadece moralini düzgün tut ve sağlıklı beslenmeye dikkat et diyebilirim.
  • soap  (26.04.10 15:47:09) 
bağışıklık sistemindeki en ufak bir düşmede çıkar bu aftlar. patlıcan yersin çıkar, çilek yersin çıkar, hatta kivi, ananas, portakal, bunlar benimkileri tetikliyor. bunları yememeye gayret ediyorum ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici vitamin alıyorum. beta-glukan ve b vitamini içerikli ilaçlar iyi geliyor. diyelim bunlara rağmen çıkmaya başladı - ki çıkıyor- kişniş bayağı bir önlüyor büyümesini. aktardan kişniş tohumu alıyorsun, 50gr-100gr yeterli olur. bunu robottan geçirip, ya da havanda dövüp bir çay bardağı sıcak suya bir çay kaşığı koyup karıştırıyorsun. ılınınca ya da soğuyunca da içiyorsun. benim kullandığım en etkili bitkisel çözüm bu. diyelim ki bu da etkili olmadı ya da küçük bile olsa çok acı veriyor, adaçayı yap, ve ılınca çayla gargara yap. iyileştirmiyor ama uyuşturuyor.
cildiyeci, kbbcı, dahiliyeci,enfeksiyon hastalıkları uzmanı hepsine gittim. en son geçen yıl bu meretler bütün boğazımı kaplayıp, 3 gün serumla beslenmek zorunda kaldığımda doktor, olur öyle yapacak bir şey yok deyince boşuna doktora para dökmememek lazım diye düşünüyorum(yanlış yönlendirmeyeyim kendim için bu düşüncem).
geçmiş olsun.
  • ebizlanka  (26.04.10 15:53:05) 
benim bildiğim kadarıyla ağız yaralarına en iyi gelen şey kara dut reçeli. biraz araştır bunu.


  • exburak  (26.04.10 16:37:06) 
iki tane ilaç önerebilirim. eczanelerde sağlık karnesine yazdırabileceğiniz mürekkep gibi bir ilaç "pyraldine" diğeri ise satın alabileceğiniz "imunex" adlı hap(10 tl civarı)


  • advest  (26.04.10 16:44:57) 
düzenli olarak listerine kullanın. tamemen unutacaksınız belli bir süre sonra. hem sadece aftlar için değil, genel ağız sağlığı için de çok yararlı bir gargara..


  • dungangadunganga  (26.04.10 17:36:00) 
Aslında ilaç olarak değerlendiremeyiz ama alternatif tıptan karanfili öneririm.Ağzında biraz çiğne ve yaranın üzerine koy.En başta çok fazla yakacak ama yaklaşık yarım saat aftın olduğu bölgeyi uyuşturuyor.Bir de tarçını da önermişlerdi.Ama onu denemedim


  • esma_sultan  (26.04.10 18:50:01) 
Compadrito'nun linklerini oku. Bağışıklık sistemini güçlendir ve dut şurubu sür.


  • july14  (26.04.10 19:31:13 ~ 21:08:04) 
bir bardak suya bir kaç yemek kaşığı tuz atıp karıştırırsın gargara yaparsın bir dakika falan (yaranın olduğu yer biraz sızlar tabi)ertesi gün geçer. geçmiş olsun


  • dr.ramiz  (27.04.10 02:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.