[]

Ticaret, pazarlama, müşteri psikolojisi

Başlıktaki konularda bilgi sahibi olmak istiyorum. Hatta öyle çok istiyorum ki merakımdan bir haftadır işportacılık yapıyorum. İnsanları gözlemlemek ve onları sınamak çok zevk veriyor.

Kendi gözlemlerime göre bir kişi durup satılan ürünle ilgilendi mi başkaları da durup bakmaya, fiyat sormaya aşırı meyilli oluyor. Siftah yapamadığım bir günde hangisini alacağını seçemeyip 10 dakika oyalanan bir müşteri sayesinde kendisi hariç 3 kişiye satış yapmıştım.

Çığırtkanlık yapmıyorum ama işe yaradığını düşünüyorum. İnsanları yormamak için hâlâ yapmıyorum ama kibar yollu alternatifleri var da beni uyandırırsanız çok memnun olurum.

Vakti, keyfi olup ticaretten anlayanlar için tüyoların ve okunması gereken yazıların, kitapların paylaşıldığı bir duyuru olsun mu bu? Teşekkür ederim şimdiden.

 
Sattığın malla bilinir ol (ben bileyim ki tırnak makası lazımsa bu tezgahta vardır, örnek tabii ki) ne sattığına bağlı olarak elbette çığır (kitap kabııııı, kitap kabııı diye bağırılmaz) . Deli hava olayı olmadığı sürece orada ol , ol ki ben hayal kırıklığına bir sefer uğrarım. İzmir'deyim midyecim kokoreççim bellidir, milyoncu erdoğan abim bile bellidir otomatikman giderim ayaklarına. Çok salaş ve hırpani olma , takım elbise sinekkaydı traş değil ama at hırsızı gibi olma. Kadınlar erkeklerden daha fazla tezgahtan alışveriş yapar, hele ki tekstil ürünüyse. Basit ucuz , hap yap para kap ürünler tercih et.


  • synax  (09.03.20 18:25:01) 
Güveneceğiz kadar banko satan malın varsa ve ürünlerin hakkında en önemli bir kaç cümleyi kuracak kadar iletişimin varsa başka şeye gerek yok. 17 yaşımda işportayla başladım ticarete. Malına güvenmenin rahatlığı o gün de vardı bugün de var. Zamanla öğrendiğim en önemli şeyse; müşterinin ne almak istediğimde ilgili bir fikri yok. Onu ikna edecek olan sensin. Bunu da çok az cümleyle ve güçlü şekilde yapmalısın. O yüzden arkadaşlarım elemanlarım hep söyler; senin işyerine gelen birinin boş çıkma ihtimali yok, ama bir parça alıp çıkma ihtimali de yok. İlla kendi seçtiği bir şeyi alacaksa yanında benim önerdiğim şeyi de alıyor. Bundan rahatsız olacak müşteriyi de daha kapıdan girdiği an zaten gözünden anlarım ve kendi haline bırakırım.o da zaten hiçbir şey almaz.


  • deer hunter  (09.03.20 18:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.