[]

Tuvalet temizliği konusunda uyarmak, ama nasıl?

Bizim binadaki tuvaleti kullanan dört kadınız bugün: ben ve üç teknisyenim. Demin tuvalete gittim, yerde ve klozet kapağında kan vardı. Şimdi gidip üçünü birden uyarsam olmayacak, birbirlerinin yanında rencide edemem. İçlerinden hangisinin regl olduğunu diğer ikisi biliyordur çünkü. Nasıl uyarılır bunlar? Ne yapayım, ne diyeyim? Yaşlar 24-26-31.

Daha önce benzer durum olmuştu ama o gün tuvaleti kullanan satısı fazlaydı, temizlikçi abla yapmıştır olmuştu en sonunda.

Not: başka ortamda olsam rencide olsun pislikler diyebilirdim ama bu durumda yöneticileri olarak öyle yapamam.

Tikdindirdiysem özür dilerim.

 
bireysel uyarıdan çok yazı asılabilir, heryer de görüyorum. temiz kullanalım vb gibisinden


  • gazozailacatmauzmani  (09.03.20 11:57:06) 
Eğer aynı katta, aynı ortamda çalışıyorsanız onlarında duyacağı şekilde yüksek sesle söylenip durup. İşle alakalı bir whatsapp grubunuz varsa orada uyarı olarak mesaj paylaşabilirsiniz.

Daha önce benzer durum olduysa yine sizin iş arkadaşlarınızdan biri yapmıştır.
  • GoodMorningTeacher  (09.03.20 12:16:36) 
yazi asmak en iyisi. ancak ben olsam bu kadar igrenc sekilde birakildigi icin yaziya da acik acik yazardim, boyle boyle kan gordum lutfen temiz tutun diye, sinir oldum cunku :) bazi insanlar toplum icine cikmamali gercekten.


  • kassiopeia  (09.03.20 12:50:08) 
Ben de rastladim iki uc defa ne yazik ki. Baska seyler de goruyorum. Insanlar aceleyle cikip kontrol etmiyorlar. Tuvaletin karsisina bir yazi astim simdi, ingilizce gerci ama sunun gibi bir sey: Acele etme, tuvaleti nasil biraktigini tekrar kontrol ettin mi?
iki aydir bir mevzuu yok masallah..

  • bir varmis bir yokmus  (09.03.20 12:57:36) 
sadece "arkadaşlar tuvalet temizliğine dikkat edelim lütfen" deyin. kanlı bırakan zaten tahmin edecektir.


  • prodeq  (09.03.20 12:58:05) 
yazı en temiz çözüm. ama hemen bugün astırın ki öyle bırakan bir zahmet üstüne alınsın.

işimden dolayı büyük bir devlet kurumuna girip çıkıyorum düzenli olarak. tuvaletlerdeki uyarı yazılarında yer alan 10 kadar "detaylı" maddeyi görünce ohaaaa demiştim ilk. üstelik idari binadaki tuvaletleri kullanıyorum ben. personel bölümünde neler yazıyor kim bilir.

yazı demiş miydik?
  • Phoebe  (09.03.20 13:04:52) 
Hazır koronavirüs konusu varken, virüsten korunmak için şöyle böyle hijyene dikkat edelim, tuvaletlerde temas ettiğimiz klozet, klozet kapağı, musluklar vs'nin temizliğime azami hassasiyet gösterelim vs gibi genel bir uyarı yazılabilir ya da daha iyisi ekibi toplayıp konuşabilirsiniz. En iyisi yüz yüze konuşmak olur, hatta onlarda da fikir alıp oortak bir "virüsle mücadele metni" hazırlarsanız onlar da daha motive olur.


  • efx  (09.03.20 16:22:30) 
olmaz ama tuvaletin fotosunu çekip whatsapp grubundan paylaşmak bombastik olurdu:)

ben ilgili kişilere mail atıyorum böyle durumlarda. mail iyidir.
  • legalize marijuana  (09.03.20 16:35:32) 
şöyle söylenebilir/yazılabilir:

Klozetin giderinin bazen tam olarak çekmediği gözlenmektedir, bu nedenle özel günlerdeki durumu da göz önünde bulundurarak sifonu çektikten sonra klozeti kontrol etmemiz sağlığımız açısından oldukça önemlidir.

Bunun gibi bir uyarı, mesajın kırmadan yerine gitmesini sağlayabilir.
  • efx  (23.05.20 19:39:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.